Corona en de impact hiervan op ons!


Blog door gastschrijver Luna (19 jr).

Ik ben weer terug met een nieuwe blog. Hieronder bespreek ik samen met twee meiden hoe zij het vinden gaan in deze corona tijd en wat voor een impact dat op hen maakt. Corona heeft impact op het leven van iedereen, maar ik zelf ben ervan bewust dat jongeren net iets anders lijden onder de maatregelen. Niet meer de stad in mogen voor een drankje, je favoriete bar gaat dicht, geen winkels meer open en tot slot ook nog eens die avondklok. Ik vroeg daarom aan verschillende jongeren wat voor impact dit heeft op zijn of haar leven.

Sam (19):

Corona was voor mij in het begin makkelijk om mee om te gaan. Pas toen de groepsverkleining aan huis kwam en de scholen dicht moesten ging ik bij mezelf nadenken. Het is niet niks dat je op je 19e thuis zit, niet naar een feestje kan gaan, en overal een mondkapje moet gaan dragen. Ik zit juist in de tijd van mijn leven: straks ben ik te oud om nog een club in te duiken als corona ooit besluit om op te houden.

Isabel (20):

Ja, ik ben echt een party animal. Deze corona crisis is voor mij dan ook echt het ergste ooit. Ik kan niks, niet op vakantie, niet lekker eten met vriendinnen, ik mag zelfs niet met vier mensen in de auto zitten. Toch ben ik me er ergens stiekem van bewust dat de harde maatregelen goed zijn. Ik had alleen gehoopt dat de strenge maatregels wat eerder getrokken waren. Dan zag het er op dit moment misschien heel anders uit in Nederland.

Veel jongeren zijn de corona maatregelen dus zat, net zoals de rest van Nederland. Ik ben zelf ook klaar om lekker de club in te gaan, mijn oma weer heerlijk vast te pakken en zonder mondkapje te leven. Samen komen we er wel, hou vol!

Vind jij de maatregelen extra zwaar en heb je behoefte om erover te praten? Kom gerust naar de chat van JouwGGD. Iedere dag geopend.