De Week van de jonge mantelzorger


Mantelzorger

Van 5 tot en met 11 juni was het de week van de jonge mantelzorger in Amsterdam. De jonge mantelzorgers werden in het zonnetje gezet door Amsterdam en vraagt aandacht voor hun situatie. In aanwezigheid van Eric van der Brug, vond op dinsdag 6 juni de aftrap van deze week plaats.

Veel jonge mantelzorgers, hun familieleden en professionals zagen hoe straatvoetballegende Rocky de talkshow aan elkaar praatte.

Bewondering

Er is met respect en bewondering gekeken naar een kort filmpje waarin kennis werd gemaakt met drie jonge mantelzorgers. Een jongere die voor een ouder zorgt en ineens geen kind meer kan zijn. Wie zorgt er voor hem of haar? Veel jonge mantelzorgers geven aan weinig na te denken over de situatie. Je zorgt voor je dierbare, dat doe je toch gewoon?

Wat kan jij doen?

De aanwezigen kregen de opdracht om na te denken over wat zij voor jonge mantelzorgers kunnen betekenen. Jonge mantelzorgers willen gehoord worden, net als iedereen. Het is fijn als zij kunnen steunen op hun netwerk. Door er simpelweg te zijn, kun je al veel doen voor een jonge mantelzorger.

Als er meer hulp nodig is, dan kan je terecht bij professionele organisaties, zoals Markant en de Ouder- & Kindteams. Ook daar kunnen jonge mantelzorgers met hun vragen terecht.

Voor meer informatie over zorgen voor iemand anders kan je ook een kijkje nemen onder zorgen voor iemand anders op JouwGGD.nl.