@ease Amsterdam presenteert College Tour!


logo @ease

Op 21 november opent @ease officieel haar deuren voor alle jongeren in Amsterdam. Er is ook al een vestiging in Maastricht. @ease is er speciaal voor jongeren tussen de 12 en 25 jaar die behoefte hebben aan een luisterend oor. Liefdesverdriet, ouders die gaan scheiden, financiële problemen, verslaving of somberheid… hoe groot of klein de problemen ook zijn, je kunt er bij @ease over praten.

Praten helpt

Even je hart luchten of dieper ingaan op wat je echt bezig houdt en waar je last van hebt? Bij @ease kan dat vanuit de gedachte dat praten over je zorgen helpt om je sterker te voelen. Het aanbod is vrijblijvend, gratis en anoniem. De sfeer is ontspannen. Je praat met getrainde vrijwilligers. Ook is er altijd een jeugdarts of psycholoog aanwezig. Als er sprake is van zwaardere problematiek zoekt @ease mee naar andere oplossingen.

@ease Amsterdam

Je kunt nu al bij @ease Amsterdam terecht. Elke woensdag van 14.00 tot 19.00 uur. Een afspraak maken is niet nodig.
Adres: Houtmankade 336 (Volta) Amsterdam
E amsterdam@ease.nl
www.ease.nl/

College tour

Aansluitend aan de feestelijke officiële opening is er een panel discussie in de stijl van College Tour. 50% van alle psychische stoornissen ontwikkelen zich vóór het veertiende levensjaar en 75% voor het 25ste levensjaar, waarbij het merendeel onontdekt of onbehandeld blijft. Om deze reden gaat @ease met een enthousiast panel bestaande uit deskundigen, BN’ers (Emma Wortelboer, Rapper Snelle), jongeren en het publiek in gesprek over het belang en de noodzaak van laagdrempelige zorg om jongeren te ondersteunen.

Wil je meepraten?

Ben je tussen de 12 en 25 jaar en wil jij meepraten over dit onderwerp? Wil je meedenken over hoe de zorg voor jongeren verbeterd kan worden? Heb je prangende vragen over mentale gezondheid en zou je die graag stellen aan het panel? Of lijkt het je leuk om je in te zetten voor @ease? Meld je dan aan!  Let wel: het aantal plekken is beperkt.