GGD Amsterdam doet mee aan het Weekend van de Wetenschap


De GGD Amsterdam opent op zondag 7 oktober haar deuren tijdens het Weekend van de Wetenschap. De GGD is een van de meer dan 250 locaties door heel Nederland waar je live wetenschap & technologie beleeft.

Wil je weten wat een forensisch arts of politiearts precies doet? Volg dan een lezing om een inkijkje te krijgen in dit spannende vak. Ook kun je testen of je goed je handen wast of een spel spelen waarin het aan jou is om de lucht schoon te maken, de stad te verbeteren en bewoners tevreden te houden. Of speel het spel van de ‘positieve gezondheid’. Daarin zie je hoe allerlei gebeurtenissen in je leven je gezondheid kunnen beïnvloeden en wat je zelf kunt doen om gezonder te worden en gezond te blijven.

Je kunt ook close ups zien van schimmels en bacteriën tijdens een rondleiding op het laboratorium. En tijdens een excursie naar één van de meetstations van de GGD leer je hoe de gezondheidsdienst de luchtkwaliteit en fijn stof in de lucht meet.

Meer over het Weekend van de Wetenschap, een uitgebreide toelichting van de activiteiten bij de GGD Amsterdam op zondag 7 oktober én aanmelding via de website www.weekendvandewetenschap.nl