Haal de prik tegen meningokokken vóór 1 juli


Jongeren geboren in 2006 krijgen een uitnodiging om een prik te halen tegen meningokokken. Deze meningokokkenziekte kan bloedvergiftiging en hersenvliesontsteking veroorzaken. De meeste jongeren halen een prik. Zo beschermen zij zichzelf en anderen tegen besmettelijke en gevaarlijke ziekten. De prik is veilig. Ook nu er corona heerst. Of als je meedoet aan de ramadan. Je hoeft het vasten hiervoor niet te verbreken.

Bel voor een afspraak

Meningokokkenziekte is een gevaarlijke ziekte. Het RIVM heeft besloten dat jongeren geboren in 2006 een prik tegen meningokokken kunnen halen op afspraak. Ook nu er corona heerst. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk jongeren de prik voor de zomer halen. Ouders en jongeren uit Amsterdam en de regio Amstelland  kunnen bellen voor een afspraak:

  • Amsterdam: 020 555 5961
  • Regio Amstelland:  020 555 5964

Prik halen is veilig, ook tijdens corona

De GGD werkt veilig en gezond. De jeugdarts of jeugdverpleegkundige belt de jongere of ouders op vóórdat ze de prik komen halen. Om te vragen of iemand in het gezin klachten heeft. Je haalt geen prik als je verkouden bent, hoest of als iemand in het gezin koorts heeft. Je mag de prik halen als de klachten minstens 24 uur over zijn. De medewerkers van de GGD prikken zelf ook niet bij klachten. Daarom zijn mondkapjes niet nodig. Je bent na de prik niet gevoeliger voor het coronavirus en je weerstand blijft gelijk.

Lees meer over de prik of vraag een expert

Lees op de website van de GGD Amsterdam meer over de prik en hoe veilig het is. Of stel je vraag aan onze experts, of chat met JouwGGD.