Mijn perfecte lichaam


Column van gastschrijver Luna (19)
Vanuit de wereld van jongeren.

Vandaag ga ik het hebben over ons lichaam, de onzekerheden en de invloed vanuit de sociale media.

Je ziet het veel. Meiden (en misschien ook wel jongens) die onzeker zijn over hun lichaam. Ook ik ben daar wel is onzeker over. Ik durf bijna te zeggen dat niemand helemaal tevreden is met haar eigen lichaam. Waar komt dit vandaan? Is dit nodig?  En wat moet er volgens mij veranderen?

Dat wij meiden over het algemeen onzeker zijn over ons uiterlijk is een feit. Vaak beseffen we wel dat dit eigenlijk helemaal niet nodig is. Toch komt die gedachte niet bij ons aan. Waarom denken we dit eigenlijk? Wij worden erg beïnvloed door prikkels van buitenaf. In de media wordt alles perfect neer gezet, terwijl dit in de wereld natuurlijk niet zo is. Neem bijvoorbeeld Instagram. Iedereen zet daar perfecte foto’s op van zichzelf (ik natuurlijk ook). Bedrijven promoten hun producten door middel van een supermooi en slank model voor de camera neer te zetten. Dit is niet echt het voorbeeld wat goed is voor de vrouw.

De realiteit is dat niet iedereen nou eenmaal dat perfecte slanke lichaam heeft. En dit moet ook niet? Ik ben van mening dat niet iedereen er hetzelfde uit moet zien, dan zou de wereld ook een saaie boel zijn. Vrouwen moeten zich bewust zijn van hun eigen unieke identiteit. Iedereen is mooi op haar eigen manier. Deze boodschap moet doorgegeven worden. En dit komt juist binnen wanneer grote bedrijven verschil gaan maken. Meer vollere modellen. Dit is prachtig. Meiden zullen hier zoveel kracht uit halen en veel minder gaan nadenken of zij er ook zo uit moeten zien.

Kleine dingen helpen ook. Wees niet bang om iemand aan te spreken. Geef wat vaker complimenten. Deel zelf eens een niet zo’n perfecte foto. Misschien houdt je er wel goede karma aan over.