Moe & futloos?


“Heel mijn ritme is weg. Ik weet gewoon niet welke dag het is. Mijn motivatie voor school is ook compleet weg. Ik wil het liefst gewoon alleen in bed liggen. Komt dit omdat ik me dood verveel in quarantaine?”

Herkenbaar? Ik denk dat we allemaal van slag zijn door het coronavirus. Alles is anders. Zorgen voor ritme en structuur. Dat is makkelijk gezegd. Hoe doe je dat?

  • Zet elke dag je wekker om een vaste (normale) tijd. In het weekend kan je natuurlijk best een keer uitslapen. Vergeet niet om ’s avonds op tijd naar bed te gaan. Lees ook onze tips om beter te slapen of doe alsnog mee met de #slaapchallenge via @ikslaap.
  • Na het ontbijt kan je buiten een rondje lopen of fietsen. Normaal ga je ’s ochtends ook op de fiets naar school, studie, stage of werk toch? Zo begin je fris aan je dag.
  • Vergeet niet om pauzes te nemen. Eet wat fruit. Ga even voetballen in de tuin. Of ga dansen, kijk eens naar de Corona Dance Challenge of klets even bij met vrienden.
  • Vervelen hoort er ook bij. We zijn niet gewend om zo veel vrije tijd te hebben. Probeer er aan te wennen. Doe even niks. Wie weet krijg je een goed idee of ontwikkel je wel een nieuwe hobby!

Lees meer tips op de pagina Moe en futloos op de regionale jongerenwebsite Hoezitdat.info.

Op deze website vind je ook leuke blogsfilmpjes en testjes over allerlei onderwerpen. Net als een ervaringenforum voor jongeren.