Online behandeling voor lhbt jongeren met suicidegedachten


Lesbische, homo- en biseksuele jeugd doen 3 tot 5 keer vaker een suïcidepoging dan heteroseksuele jongeren. En transgender personen hebben 5 tot 10 maal zo vaak suïcidale gedachten.

Om die reden kunnen LHBT+ jongeren die met suïcidegedachten kampen zich aanmelden voor een online behandeling (en onderzoek hiernaar).

Het gaat om een behandeling bestaande uit 8 online chatsessies, gericht op het verminderen van zelfmoordgedachten en het leren omgaan met lastige situaties rondom je seksuele oriëntatie of genderidentiteit.

De Rijksuniversiteit Groningen wil hierbij graag onderzoeken of deze behandeling helpt in het verminderen van de zelfmoordgedachten.

PratenOnline

De 8 online chatsessies inclusief huiswerkopdrachten worden aangeboden door de eHealth site PratenOnline.nl. Je kunt deelnemen als je tussen de 16 en 27 jaar oud bent, LHBT+ bent of deze gevoelens (een beetje) herkent, én last hebt van zelfmoordgedachten.
Er wordt gesproken over LHBT, maar hiermee wordt ook bedoeld: queer, panseksueel, non-binair, gender non-conform, gender fluïde, of als je het (nog) niet zo goed weet.

Aanmelden

Als je mee wilt doen aan de behandeling en het onderzoek volg dan de aanmeldstappen van Mijn PratenonlineLHBT. Geef aan dat je 8 chatsessies wilt en geef aan dat je interesse hebt in deelname aan het onderzoek.

Direct hulp nodig

Als je direct iemand wilt spreken kun je contact opnemen met de crisislijn van 113 Zelfmoordpreventie.