Stoppen met roken? Dat kan nu met Quiddy

Met deze nieuwe app kun je samen stoppen met roken met een onbekende (anoniem), een vriend(in), collega of studiegenoot. Via de chat steun en motiveer je elkaar om te stoppen met roken en rookvrij te blijven.

Een buddy om te zorgen dat je gestopt blijft

Quiddy is speciaal ontwikkeld voor jongeren tussen de 16 en 25 jaar. Om tot een goede match te komen, word je gekoppeld aan een buddy van jouw leeftijd en met dezelfde motivatie om te stoppen met roken. Bijvoorbeeld geld besparen.

Via de chat kunnen buddy’s elkaar steunen bij moeilijke momenten, een grappige stelling versturen of gewoon even praten. Er is ook een noodknop. Daarmee kan iemand niet alleen een buddy (of iemand van de Stoplijn) inschakelen als diegene zin krijgt om te roken, maar ook afleiding zoeken door een spelletje te spelen of een filmpje te kijken.

De app houdt bij hoeveel dagen iemand niet gerookt heeft en hoeveel geld er is bespaard. De buddy’s kunnen badges verdienen, geld sparen én elkaar helpen. Er staan ook artikelen in de app, zoals de relatie tussen roken en stress en de tactieken van de tabaksindustrie.

Download Quiddy in de App Store of Play Store

In jouw regio

Sommige delen van deze website verschillen per regio. Selecteer de GGD bij jou in de buurt zodat wij jou lokale tips en links kunnen tonen.

Selecteer de GGD in jouw regio