Tips voor als je je eenzaam voelt


Even samen chillen, met vrienden afspreken, of samen sporten. Nu we weer in de tweede lockdown zitten is het allemaal een stuk lastiger of zelfs onmogelijk. Door de maatregelen hebben veel jongeren last van eenzaamheid.

Uit onderzoek blijkt dat veel jongeren last hebben van eenzaamheid. Maar liefst 2 op de 3 jongeren heeft er in deze coronatijd last van! Ook jongeren die daarvoor een heel sociaal leven hadden. Tussen de 3 en 10 procent van de jongeren heeft chronische (langdurig) last van eenzaamheid.

Tips wat je kunt doen:

  • Maak elke dag even contact met iemand. Dat kan via de app, videobellen, een online game, of beter nog door even te wandelen of iets anders leuks te doen.
  • Denk positief. Er gaat geen dag voorbij met negatief coronanieuws. Je wordt er niet veel blijer van om alles te volgen. Dus beperk hoe vaak je het nieuws leest.
  • Bewegen is gezond voor je lijf, maar het helpt ook om je hoofd leeg te houden. Negatieve gedachten krijgen minder kans als je elke dag een rondje fietst.
  • Lees meer tips in het nieuwste thema Tips voor als je je eenzaam voelt op de regionale jongerenwebsite Hoezitdat.info.

Op de jongerenwebsite Hoezitdat.info vind je ook leuke blogsfilmpjes en testjes over allerlei onderwerpen. Net als een ervaringenforum voor jongeren.