Vraag over seks? Dan kun je bij de nieuwe locatie van Sense terecht!


Heb jij behoefte aan een consult om jouw vraag over seksualiteit beantwoord te krijgen? De GGD Amsterdam is gestart met een Sense-spreekuur op het OKT Geuzenveld en Slotermeer in Nieuw-West.

Wat is het Sense-spreekuur?

Ben jij jonger dan 25 jaar, heb je een vraag over anticonceptie, soa’s, seksualiteit of (ongeplande) zwangerschap en kun of wil je niet langs de huisarts? Dan kun je terecht bij het Sense-spreekuur. Tijdens dit spreekuur wordt je vraag behandeld, krijg je informatie en passend advies en als het nodig is een lichamelijk onderzoek. Daarnaast wordt er indien nodig ook medicatie voorgeschreven en/of doorverwezen naar een specialist.

In elk consult wordt er aan jou gevraagd of jouw huisarts via een brief op de hoogte gesteld mag worden van het behandeladvies. Sense wordt uitgevoerd door verpleegkundigen Seksuele Gezondheid van de GGD onder toezicht van een arts-seksuoloog. Sense-spreekuren worden al sinds 2010 uitgevoerd door de GGD Amsterdam.

Wanneer is het Sense spreekuur?

Je kunt elke vrijdagmiddag  van 14.00 uur tot 16.30 terecht bij het OKT (Ouder- en Kindteam) in de Honingraat, Slotermeerlaan 103 F.

Naast de nieuwe locatie bij de OKT’s Geuzenveld & Slotermeer (Nieuw-West) kun je voor een Sense-spreekuur ook terecht bij de Soa-poli (Weesperplein), bij het JIP in Noord en Gaasperdam (Zuidoost).

Zorg dat je van tevoren een afspraak maakt, dit kan online.