Vrijwilligerswerk in het buitenland iets voor jou?


Je kunt om verschillende redenen vrijwilligerswerk doen. Het kan zijn dat je graag anderen wilt helpen, of dat je ervaring op wilt doen in dat werk. Je wilt misschien gewoon leuk en nuttig bezig zijn en je dag goed besteden, of je zoekt invulling voor een tussenjaar. Als jij weet welke kwaliteiten je hebt en waar jouw valkuilen liggen, dan weet je ook beter welke studie bij je past.
Je wordt niet betaald, maar dat wil niet zeggen dat je er niks voor terug krijgt! Je zult jezelf op allerlei vlakken ontzettend ontwikkelen. Vrijwel iedereen komt zelfstandiger, creatiever en meer openminded terug van een buitenlandse ervaring! Ook zal je Engels (of een andere taal) ontzettend verbeteren. Het getuigt van lef en staat daarom mooi op je CV.
Helaas zit er soms ook een keerzijde aan vrijwilligerswerk in het buitenland. In veel landen is vrijwilligerswerk namelijk een manier geworden om geld te verdienen.

Lees meer over vrijwilligerswerk in het thema Vrijwilligerswerk in het buitenland op de regionale jongerenwebsite Hoezitdat.info.

Op deze website vind je ook leuke blogsfilmpjes en testjes over allerlei onderwerpen. Net als een ervaringenforum voor jongeren.