Vrienden

Op elk potje past een dekseltje. Ook jij kunt een leuke vriend of vriendin vinden.

Met vrienden kan je plezier maken en ook minder leuke dingen bespreken. Ben je nieuw op school, dan is het niet gek dat je nog geen vrienden hebt. Maar misschien heb je al lang niemand om leuke dingen mee te doen? Of iemand om een goed gesprek mee te voeren. En voel je je daardoor eenzaam.

Waar vind ik vrienden?

Als je geen vrienden hebt, kun je onzeker worden. Ben je misschien niet leuk genoeg? Dáár hoef je je echt geen zorgen over te maken. Op elk potje past een dekseltje. Ook jij kunt een leuke vriend of vriendin vinden.

Als je het moeilijk vindt om contacten te leggen, zijn er ook cursussen die je hiermee kunnen helpen. Bijvoorbeeld sociale vaardigheidstrainingen of cursussen om van je onzekerheid af te komen. Je mentor, zorgcoördinator op school of de GGD kunnen je hier meer over vertellen.

Tips van jongerenadviseur Inti

Echte vrienden

Bedenk dat je niet per se heel veel vrienden hoeft te hebben. Je kunt er beter één hebben waar je wat aan hebt dan tien die er niet zijn als je ze nodig hebt. Kies wel ‘echte’ vrienden, wordt geen meeloper. Doe geen dingen met anderen waar je niet achter staat.

Ben ik wel leuk genoeg?

In jouw regio

Sommige delen van deze website verschillen per regio. Selecteer de GGD bij jou in de buurt zodat wij jou lokale tips en links kunnen tonen.

Selecteer de GGD in jouw regio

Gerelateerd

Wil je reageren?

Om het reactieformulier te kunnen tonen, moeten we cookies van derden plaatsen (reCAPTCHA). Als je dit toestaat, klik dan op het kruisje in de boodschap bovenaan de pagina, en druk op F5 om de pagina te verversen.