Corona


Hoe gevaarlijk is het coronavirus voor jouw gezondheid? Je hoeft niet bang te zijn, maar hou wel het nieuws in de gaten. En neem voorzorgsmaatregelen:

 • Was je handen regelmatig
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes
 • Geen handen schudden
 • Blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt

Hankie van JouwGGD vertelt over hoe zij het thuis vindt!

Het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) heeft speciaal voor jongeren antwoorden op de meest gestelde vragen over Corona op hun website geplaatst. En lees ook eens wat je als jongere kunt doen als thuis de spanningen oplopen.

Wat RIVM doet in normale mensentaal! 

Heb je nog meer vragen over het coronavirus? Ga dan naar de website van de Rijksoverheid. Je kunt ook bellen met 0800-1351. Dit telefoonnummer is dagelijks bereikbaar van 8:00 tot 22:00 uur

⇒ Meer over Corona op de JouwGGD pagina’s op Instagram en Facebook.

6 reacties

Wil je reageren?

Om het reactieformulier te kunnen tonen, moeten we cookies van derden plaatsen (reCAPTCHA). Als je dit toestaat, klik dan op het kruisje in de boodschap bovenaan de pagina, en druk op F5 om de pagina te verversen.

Wil je je reactie laten verwijderen?
Stuur een mail met toelichting naar redactie@jouwggd.nl.
 1. Fenna

  Ik heb al een hele week verhoging en lichte hoest klachten en moe. Mijn kinderen zijn hierdoor al een week bij mijn ex man uit voorzorg maar ze missen mij en ik hun, natuurlijk. Als ik nou zou kunnen testen weet ik of ik dit doe voor een goede reden. Moet ik in quarantaine blijven zolang ik hoest of alleen tot de verhoging 24 uur weg is?

 2. scott

  Ik heb zelf last van een longaandoening (bronchitis) en ben redelijk bang voor het virus, mijn werkgever wilt dat ik gewoon blijf komen, kan ik hiervoor iets van een NOW aanvragen?