Corona


Hoe gevaarlijk is het coronavirus voor jouw gezondheid? Je hoeft niet bang te zijn, maar hou wel het nieuws in de gaten. En neem voorzorgsmaatregelen:

 • Was je handen regelmatig
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes
 • Geen handen schudden
 • Blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt

Testen op Corona

Vanaf 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen. Door te testen weet je waar je aan toe bent en voorkom je dat je familie en vrienden besmet. Samen krijgen we corona onder controle.
Heb je klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak en geur? Bel 0800-1202 en maak een afspraak voor een test. Hou je burgerservicenummer (BSN) bij de hand.

Oefeningen die je thuis kan doen! Tips van JouwGGD

Hankie van JouwGGD vertelt over hoe zij het thuis vindt!

Het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) heeft speciaal voor jongeren antwoorden op de meest gestelde vragen over Corona op hun website geplaatst. En lees ook eens wat je als jongere kunt doen als thuis de spanningen oplopen.

Wat RIVM doet in normale mensentaal! 

Heb je nog meer vragen over het coronavirus? Ga dan naar de website van de Rijksoverheid. Je kunt ook bellen met 0800-1351. Dit telefoonnummer is dagelijks bereikbaar van 8:00 tot 22:00 uur.

Vul de vragenlijst over Corona in!

Samen met het RIVM onderzoeken wij de invloed van de maatregelen rond corona op ons dagelijks leven. Wij zijn vooral benieuwd hoe jongeren tussen de 16 en 25 jaar de maatregelen ervaren.

Wij willen graag weten hoe jij de maatregelen om verspreiding van het virus tegen te gaan ervaart. En: lukt het je om je eraan te houden? Helemaal belangrijk voor ons om te weten nu de maatregelen worden versoepeld.

Doe mee! Want: alleen samen krijgen we corona onder controle. Ga naar de vragenlijst.

⇒ Meer over Corona op de JouwGGD pagina’s op Instagram en Facebook.

34 reacties

Wil je reageren?

Om het reactieformulier te kunnen tonen, moeten we cookies van derden plaatsen (reCAPTCHA). Als je dit toestaat, klik dan op het kruisje in de boodschap bovenaan de pagina, en druk op F5 om de pagina te verversen.

Wil je je reactie laten verwijderen?
Stuur een mail met toelichting naar redactie@jouwggd.nl.
  • JouwGGD

   Beste Margot,

   Ja, indien er klachten bestaan wel. Het is een moment opname en geen prettige test, dus daar moet je een goede afweging bij maken.

   P. Jansen Jeugdarts

 1. Mark

  Op de website van de Rijksoverheid lees ik:

  “Heeft u een kwetsbare gezondheid? Wees extra voorzichtig. Het kan verstandiger zijn om voorlopig nog zo veel mogelijk thuis te blijven en geen bezoek te ontvangen.”

  Is het als kwetsbare dan wel verstandig om naar de kapper te gaan?

  • JouwGGD

   Beste Mark,

   Alle extra bewegingen geven extra risico. Dit is dus een persoonlijke afweging.
   Hoe nodig heb jij de kapper! Gelukkig is het algemene risico steeds lager waardoor de kapper ook weer zijn werk mag gaan doen.

   P. Jansen Jeugdarts

 2. Luca

  Overal op YouTube, in mijn omgeving en waar dan maar ook zie je dagelijks stelletjes rond lopen en gewoon hand in hand en alles er op en aan, van veel weet ik dat ze niet bij elkaar wonen. Is het “verstandig” om ook weer gewoon naar mijn vriendin te gaan want als je toch denk ik doe het voor anderen.. wordt je zo door anderen in de steek gelaten.. twijfel geval

  • JouwGGD

   Beste Luca,

   De algemene regels zijn duidelijk en helaas zijn er ook mensen die zich er weinig van aantrekken.
   Natuurlijk zijn er momenten dat de 1,5m niet lukt, maar probeer deze zo veel mogelijk te voorkomen.
   Mogelijk dat in de nabije toekomst de vrijheden ook weer verder worden uitgebreid…

   P. Jansen Jeugdarts

 3. Gerrie

  Kan ik na 1 juni ook een bbq houden van samen ong.20 personen inclusief kinderen ?we hebben een aardig grote tuin.