Positieve kanten van social media

Social media geven kansen om vrienden te maken, dingen te leren en om je gevoelens te uiten.

Social media geven kansen om vrienden te maken, dingen te leren en om je gevoelens te uiten.

Vrienden maken

Met Twitter, Instagram of andere social media kun je makkelijk contact maken met mensen over de hele wereld. Je kunt mensen vinden met dezelfde interesses en hobby’s en hier van alles over uitwisselen (fandoms). Zo kunnen mooie online vriendschappen ontstaan.

Online leren

Je bent snel op de hoogte van het laatste nieuws. Je leert veel over andere meningen en culturen. Je ontdekt nieuwe talen en oefent met talen die je al kent.

Gevoelens uiten

Je kunt jezelf uiten door je mening te posten of iets te delen waar je blij of verdrietig om bent. Als je een probleem deelt met online vrienden, kun je daar veel aan hebben. Zij kijken vaak met een andere blik, dan de mensen die je ‘in het echt’ kent.

Tips

  • Laat vooral je karakter naar voren komen en niet alleen je uiterlijk.
  • Negeer mensen die negatief reageren, zij zijn vaak onzeker over zichzelf.
  • Kies wat je van jezelf wilt laten zien en aan wie. Dit is jouw eigen keuze. Je hoeft niet alles te delen. Doe alleen waar jij je prettig bij voelt.
  • Geniet! Ook van de gesprekken over van alles en niks en waarvan je niet meer weet hoe je op het onderwerp kwam.

In jouw regio

Sommige delen van deze website verschillen per regio. Selecteer de GGD bij jou in de buurt zodat wij jou lokale tips en links kunnen tonen.

Selecteer de GGD in jouw regio

Gerelateerd

Wil je reageren?

Om het reactieformulier te kunnen tonen, moeten we cookies van derden plaatsen (reCAPTCHA). Als je dit toestaat, klik dan op het kruisje in de boodschap bovenaan de pagina, en druk op F5 om de pagina te verversen.