Sexting

Sexting is het versturen van seksueel getinte berichten, foto’s of filmpjes van jezelf.

Heb je wel eens van ‘Sexting’ gehoord? Sexting is het versturen van seksueel getinte berichten, foto’s of filmpjes van jezelf via je smartphone, computer of tablet.

Sexy foto sturen?

Het maken en naar elkaar versturen van seksuele beelden kan leuk en spannend zijn. En handig, als je niet bij elkaar kunt zijn en naar elkaar verlangt. Maar is het slim om te doen? Het gebeurt regelmatig dat beelden worden doorgestuurd.

Omdat het online is, kan het ook doorgestuurd worden naar anderen voor wie het niet bedoeld is. Bijvoorbeeld naar vrienden van de ontvanger. Dit kan per ongeluk, maar ook met opzet om te pesten of wraak te nemen. Het kan ook dat de foto of het filmpje op pornosites wordt gezet.

Het is wel leuk, maar hoe ver kan ik gaan?

Bedenk goed wat je wel wilt en wat niet. Als je iets niet wilt doen, zeg dat dan. Als iemand het je vaker vraagt, of je niet meer met rust laat, blokkeer en verwijder hem/haar dan in je whatsapp, mail en profielpagina’s.

En wees voorzichtig met het delen van blote of seksuele beelden van jezelf. Ben je in de problemen gekomen of ken je iemand die in de problemen is gekomen? Neem dan iemand in vertrouwen: je ouders, de vertrouwenspersoon op school of een leraar met wie je het goed kunt vinden. Je kunt ook anoniem advies vragen via www.meldknop.nl.

Als je zelf een sexy foto of sexy filmpje van iemand ontvangt, stuur die dan nooit door! Je kun iemand daar erg verdrietig mee maken. Bovendien is het strafbaar om een ‘sext’ door te sturen.

In jouw regio

Sommige delen van deze website verschillen per regio. Selecteer de GGD bij jou in de buurt zodat wij jou lokale tips en links kunnen tonen.

Selecteer de GGD in jouw regio

Gerelateerd

Wil je reageren?

Om het reactieformulier te kunnen tonen, moeten we cookies van derden plaatsen (reCAPTCHA). Als je dit toestaat, klik dan op het kruisje in de boodschap bovenaan de pagina, en druk op F5 om de pagina te verversen.