Over ons

Wij zijn de jongerenadviseurs

Welkom op de pagina van de jongerenadviseurs. Wij helpen bij het maken van jongereninformatie voor onder andere JouwGGD.nl.

Op die websites vind je handige informatie, tips en adviezen over dingen die jou en ons bezighouden, zoals gewicht, seks, relaties, vrienden, groepsdruk, alcohol en drugs. Wij denken na over de onderwerpen die op deze websites moeten komen, praten er met leeftijdsgenoten over, verzamelen informatie en laten dat controleren door deskundigen. Zo zorgen wij voor betrouwbare onderwerpen over gezondheid en opgroeien die jongeren écht interessant vinden.

Als jongerenadviseur zit je in een onderzoeksgroep. In de onderzoeksgroep doe je onder leeftijdsgenoten onderzoek over een bepaald onderwerp. Dit alles natuurlijk onder begeleiding. We hebben één keer per maand een online vergadering.

Wil jij ook jongerenadviseur worden? Ga naar het aanmeldformulier.

Jongerenadviseur Janne
Jongerenadviseur Loes
Jongerenadviseur Radhieka
Jongerenadviseur Hankie
Jongerenadviseur Sterre
Jongerenadviseur Tess

Aanmelden

Word ook jongerenadviseur!

Ben jij tussen de 13 en 18 jaar oud en wil jij ook teksten of filmpjes maken over allerlei onderwerpen voor je leeftijdsgenoten? En met ons meewerken in een leuk team van jongeren uit heel Nederland? Word dan ook jongerenadviseur! Je kunt kiezen voor de onderzoeksgroep, waarin je onderzoek doet voor teksten, de mediagroep, waarin je filmpjes maakt, of beiden. Je hoeft geen ervaring te hebben met schrijven of filmen; je moet wel de ambitie hebben om het te leren! Meld je aan en je krijgt snel bericht van ons.
* verplicht veld

Korte blogs

19 maart 2019 - Radhieka

Hoi! Welkom bij de jongerenadviseurs! Mijn naam is Radhieka en momenteel zit ik in 5 vwo. Ik wil later diergeneeskunde of biologie studeren. Ik vind goede voorlichting en betrouwbare informatie voor jongeren heel belangrijk. Het draagt bij aan je ontwikkeling en de keuzes die je later in je leven maakt.  

Radhieka
19 jaar

19 maart 2019 - Sterre

Hoi daar! Wat leuk dat je even stopt om kennis met me te maken. Ik ben Sterre, één van de media-adviseurs. Wat het voor mij zo leuk maakt om een media-adviseur te zijn, is dat ik nu het maken van video’s kan combineren met mijn verse dosis aan ervaring en creativiteit. Daarnaast doe ik ook aan kunstschaatsen, schrijven, tekenen en pianospelen. Het is een druk wereldje waarin ik leef! Maar als er veel gebeurt, maak je ook veel mee, nietwaar? Daarom help ik graag mijn vrienden als ze ergens mee zitten. Het helpen van mensen geeft me het gevoel dat ik een verschil maak. Als media-adviseur heb ik de kans om dat ook te doen.

Sterre
20 jaar

18 maart 2019 - Tess

Hoi, wat leuk dat je een bezoekje brengt aan onze site! Ik ben Tess, ik zit sinds 2016 bij de jongerenadviseurs en hoor bij de mediagroep. Ik vind het erg leuk om gevonden informatie en eigen ervaringen te verwerken in video’s waar jongeren wat aan hebben en van leren. Het liefst maak ik video’s over onderwerpen die een beetje taboe zijn, omdat ik vind dat er altijd open over een onderwerp gepraat moet kunnen worden. Ook vind ik het erg fijn dat ik door mijn eigen ervaringen te delen andere jongeren in een soortgelijke situatie kan helpen.

Tess
21 jaar

17 maart 2019 - Hankie

Hoi! Super leuk dat je een kijkje neemt op de site van de Jongerenadviseurs! Ik ben Hankie, ik zit in het onderzoeksteam. Ik ben 15 jaar oud, doe veel aan sport en hou heel erg van schrijven. Ik hoop dat je wat aan de site hebt! Liefs, Hankie

Hankie
18 jaar

Info

Over de jongerenadviseurs

De jongerenadviseurs werken voor de organisaties die achter jongerenwebsites, zoals JouwGGD.nl zitten. Dat zijn Opvoedinformatie Nederland en GGD Amsterdam. Deze organisaties hebben de handen ineengeslagen om informatie voor en door jongeren te maken over opgroeien en gezondheid. De jongerenadviseurs zijn tussen de 13 en 18 jaar oud en komen uit het hele land. Zij onderzoeken, onder begeleiding van OneTwentyone, wat jongeren willen weten over een bepaald onderwerp, welke vragen ze hebben en waar ze meer over zouden willen lezen. Alle teksten en filmpjes worden inhoudelijk beoordeeld door wetenschappers en praktijkprofessionals. Zo weten jongeren die de jongerenwebsites bezoeken dat de informatie die ze vinden ook klopt. Werk je met jongeren? Wijs hen dan op de betrouwbare filmpjes voor en door jongeren op YouTube of informatie op Jouwggd.nl.