Jongerenadviseurs-2-6x4

 

Wij zijn de jongerenadviseurs. Wij helpen bij het maken van Infovoorjou.nl en JouwGGD.nl.

Op deze websites vind je handige informatie, tips en adviezen over dingen die jou en ons bezighouden, zoals gewicht, seks, relaties, vrienden, groepsdruk, alcohol en drugs. Wij denken na over de onderwerpen die op deze websites moeten komen.

Samen zorgen wij voor betrouwbare informatie over gezondheid en opgroeien die jongeren echt interessant vinden.

 

We zoeken nog nieuwe adviseurs!  

Elke maand ontmoeten alle jongerenadviseurs elkaar online. We bespreken samen met Paulien (zij is de coördinator) de dingen die we hebben ontdekt. Wetenschappers kijken naar de filmpjes en de teksten die we maken om ervoor te zorgen dat de informatie inhoudelijk klopt. Onze taken zijn dus: onderzoeken, meedenken en teksten lezen. En voor de mediagroep dus filmpjes maken. In ruil voor je hulp krijg je een (kleine) financiële vergoeding en online workshops over bijvoorbeeld onderzoek doen.

Wat kun je doen als jongerenadviseur?

Er zijn twee groepen: een mediagroep van 12 jongeren die onder leiding van professionele filmmakers aan de slag gaat met filmpjes voor de sites en een onderzoeksgroep van 8 jongeren die onder leiding van een ervaren onderzoeker aan het werk gaat.

De onderzoeksgroep

We gaan (in duo’s of alleen) aan de slag met een onderwerp dat we zelf belangrijk vinden. We gaan hierover in gesprek met vrienden en andere jongeren. Zo onderzoeken wij wat zij belangrijk vinden en willen weten.

De mediagroep

De mediagroep gaat samen met  videomakers aan de slag om interessante en leuke video’s te maken. Je leert hoe je video’s kan monteren en bewerken, op een aansprekende manier. Wil je goed leren vloggen? Of wil je leren animeren? Dan ben je hier aan het juiste adres. De video’s worden gedeeld op de websites van Infovoorjou.nl en JouwGGD.nl.

Wat vragen we aan jou?

  • Je bent tussen de 13 tot 20 jaar oud.
  • Je bent maandelijks beschikbaar om 1 uur te vergaderen met alle Jongerenadviseurs.
  • Je hebt Google Hangout op je computer, goed internet en een camera voor de online meetups.
  • Voor de onderzoeksgroep: Je vindt het leuk om onderzoek te doen onder andere jongeren.
  • Voor de mediagroep: Je vindt het leuk om filmpjes te maken en daar nog beter in te worden.
  • Je vindt het belangrijk om bij te dragen aan betrouwbare informatie voor jongeren.
  • Je wil en kan meedoen voor minimaal schooljaar 2017-2018.
  • Je wilt samenwerken in een team.

Twijfel je nog? Laat even weten wie je bent en hoe we je kunnen bereiken, dan nemen we contact met je op.

Ik heb interesse in:

Informatie voor ouders

De jongerenadviseurs werken voor de organisaties die achter de jongerenwebsites Infovoorjou.nl en JouwGGD.nl zitten. Dat zijn Stichting Opvoeden.nl en GGD Amsterdam. Deze organisaties hebben de handen ineengeslagen om informatie voor en door jongeren te maken over opgroeien en gezondheid. De informatie die nu op de websites staat is al gemaakt samen met een jongerenpanel. De Jongeren Adviseurs gaan nu helpen deze informatie uit te breiden. Overleggen gaat via Google Hangout en andere communicatiemiddelen die ze zelf handig vinden, zoals WhatsApp.
Titus - jongerenadviseurDanielle - jongerenadviseur

Karen JA1Tess - jongerenadviseur Zara - jongerenadviseurPuck - jongerenadviseur Vrijwerk - Kleurpoeder Dansgroep