De nieuwe vriend(in)


Als je vader een nieuwe vriendin krijgt of je moeder een nieuwe vriend, kan er veel veranderen. Zeker als ze gaan samenwonen.

Wennen aan elkaar

Het duurt altijd even voordat iedereen gewend is aan de nieuwe situatie. Neem daar de tijd voor. Probeer de nieuwe partner te leren kennen. Misschien is het eigenlijk wel een heel leuk persoon.

Wat als je het niet leuk vindt?

Zijn er dingen die je niet prettig vindt? Probeer daar dan met je ouders, met de nieuwe partner of met beide over te praten. Doe dat dan op een rustige manier en op een rustig moment. Zeg wat je voelt en niet wat hij of zij in jouw ogen allemaal fout doet.

Tip: samen iets leuks doen

Spreek met je vader of moeder af dat je eens in de maand samen iets leuks doet, zonder de nieuwe partner erbij.

Nieuwe regels thuis

Het kan zijn dat de regels thuis gaan veranderen. Je moeder of vader en je stiefmoeder of -vader bepalen die nu samen. Dat kan lastig zijn, zeker als je het ergens niet over eens bent.

Probeer rustig uit te leggen wat jij van de nieuwe regels vindt. En stel ook voor hoe het volgens jou anders kan.

Met wie kan ik erover praten?

Heb je moeite met de nieuwe partner van je vader of moeder? Of met de kinderen van de nieuwe partner? Praat er dan over met je ouders. Als ze weten hoe jij je voelt, kunnen ze daar meer rekening mee houden.

Als je het liever met iemand anders bespreekt, vraag dan een goede vriend(in), een familielid, of iemand anders die je vertrouwt om hulp. Je kunt ook bellen met De Kindertelefoon: 0800-0432. Op Kindertelefoon.nl kun je met hen chatten.

Deze info is goed!

De info waar dit groene keurmerk bij staat, is betrouwbaar!

Geen reacties

Wil je reageren?

Om het reactieformulier te kunnen tonen, moeten we cookies van derden plaatsen (reCAPTCHA). Als je dit toestaat, klik dan op het kruisje in de boodschap bovenaan de pagina, en druk op F5 om de pagina te verversen.

Wil je je reactie laten verwijderen?
Stuur een mail met toelichting naar redactie@jouwggd.nl.