Hoeveel eet je per dag?

Je bepaalt steeds meer zelf wat je eet. Jij bent dus ook degene die beslist hoeveel je eet. Zeker wanneer je straks op jezelf gaat wonen en voor jezelf kookt.

Hoeveel eten heb je per dag nodig?

Je bent nog volop in de groei. Om die groei vol te kunnen houden, heeft je lichaam per dag ongeveer 2.500 kilocalorieën nodig.

Hoe actiever je bent, hoe meer eten je lichaam nodig heeft. Als je bijvoorbeeld drie keer per week sport, heeft je lichaam wel 3.000 kilocalorieën per dag nodig. Kijk maar eens op Voedingscentrum.nl.

Hoe vaak eet je op een dag?

Het beste is om elke twee tot drie uur iets te eten. Dan krijgt je lichaam de hele dag door voldoende voedingsstoffen om te groeien en in beweging te blijven.

  • Als je bijvoorbeeld tussen zeven uur en half acht ontbijt, pak je rond tien uur een tussendoortje. Een stuk fruit bijvoorbeeld.
  • Tussen de middag is het tijd voor de lunch en rond drie uur neem je dan weer een tussendoortje.
  • Daarna eet je je avondeten en rond een uur of acht nog een klein tussendoortje.

Hoeveel drink je op een dag?

Naast eten heeft je lichaam ook water nodig. Als je bij elke keer dat je iets eet ook een glas water drinkt, drink je automatisch de hele dag door. Zo kom je makkelijk op de anderhalve liter vocht die je lichaam elke dag nodig heeft.

Gezond, maar ook gevarieerd eten

Met de gezond, ook gevarieerd kunt eten.

Deze info is goed!

Keurmerk infovoorjou.nlDe info waar dit groene keurmerk bij staat, is betrouwbaar!

In jouw regio

Sommige delen van deze website verschillen per regio. Selecteer de GGD bij jou in de buurt zodat wij jou lokale tips en links kunnen tonen.

Selecteer de GGD in jouw regio

Gerelateerd

Wil je reageren?

Om het reactieformulier te kunnen tonen, moeten we cookies van derden plaatsen (reCAPTCHA). Als je dit toestaat, klik dan op het kruisje in de boodschap bovenaan de pagina, en druk op F5 om de pagina te verversen.