Morning-afterpil

Is tijdens de seks het condoom gescheurd en ben je niet aan de pil. Of heb je onveilig gevreeën en wil je niet zwanger worden? Dan kun je als meisje de morning-afterpil gebruiken.

De morning-afterpil is een noodmiddel

Gebruik de morning-afterpil alleen in noodgevallen en niet als standaard voorbehoedmiddel. Anticonceptie, zoals de pil en het condoom, beschermt beter tegen zwangerschap.

Wanneer slik ik de morning-afterpil?

Afhankelijk van het merk van de pil kun je deze innemen tot 120 uur (5 dagen) nadat je onveilige seks hebt gehad. Maar als je de morning-afterpil slikt binnen 24 uur is de kans op zwangerschap het kleinst. Hoe langer je dus wacht, hoe minder betrouwbaar hij is. Kijk voor meer informatie op Sense.info.

Waar kan ik de morning-afterpil kopen?

Omdat het belangrijk is dat je de morning-afterpil zo snel mogelijk slikt na de onbeschermde seks, hoef je niet naar de huisarts. Je kunt de pil gewoon kopen bij een drogist of apotheek. De kwaliteit van de morning-afterpil is hetzelfde, waar je hem ook haalt.

Wanneer je de morning-afterpil bij de huisarts haalt, wordt deze vergoed door je zorgverzekering.

Deze info is goed!

Keurmerk infovoorjou.nlDe info waar dit groene keurmerk bij staat, is betrouwbaar!

In jouw regio

Sommige delen van deze website verschillen per regio. Selecteer de GGD bij jou in de buurt zodat wij jou lokale tips en links kunnen tonen.

Selecteer de GGD in jouw regio

Gerelateerd

Wil je reageren?

Om het reactieformulier te kunnen tonen, moeten we cookies van derden plaatsen (reCAPTCHA). Als je dit toestaat, klik dan op het kruisje in de boodschap bovenaan de pagina, en druk op F5 om de pagina te verversen.