Onzeker door media


Op social media lijkt het wel of iedereen er ‘perfect’ uitziet. Hierdoor kun je onzeker worden over je eigen uiterlijk. Wat kun je aan die onzekerheid doen?

Ideaalbeeld

Misschien probeer je wel aan het perfecte plaatje te voldoen. Bijvoorbeeld door je anders te gaan gedragen en een ander beeld van jezelf te geven op social media. Sommige jongeren posten erg onrealistische foto’s van zichzelf omdat ze ‘erbij’ willen horen. Toch zitten ze in de ‘echte’ wereld dan nog steeds niet lekker in hun vel.

Onzekerheid

De beelden op social media kunnen je onzeker maken. En als je al onzeker bent, kunnen de media dat nog eens versterken. Ze hebben dan een nog grotere invloed op jouw zelfbeeld.

Tips

  • Weer eerlijk over jezelf op social media
  • Besef dat veel materiaal dat bekende mensen plaatsen op social media bewerkt is. Bijvoorbeeld met Photoshop. Dat vergeet je snel als je door Facebook of Instagram gaat.
  • Vraag jezelf af waarom je iets post. Wil je iets delen of wil je vooral meer volgers of vrienden krijgen? Waar voel jij je goed bij?
  • Spreek vrienden aan als je vindt dat ze zich vreemd gedragen op social media.
  • Heb je moeite met social media? Dan kun je er natuurlijk altijd voor kiezen om er (tijdelijk) mee te stoppen.  Of bijvoorbeeld alleen contacten aan te houden waar je een goed gevoel van krijgt.

 

Deze info is goed!

De info waar dit groene keurmerk bij staat, is betrouwbaar!

Eén reactie

Wil je reageren?

Om het reactieformulier te kunnen tonen, moeten we cookies van derden plaatsen (reCAPTCHA). Als je dit toestaat, klik dan op het kruisje in de boodschap bovenaan de pagina, en druk op F5 om de pagina te verversen.

Wil je je reactie laten verwijderen?
Stuur een mail met toelichting naar redactie@jouwggd.nl.
  1. Tio

    Sommigen zijn erg op het uiterlijk gebrand en dat zegt alles. Het is geen leven in de realiteit. Mensen afkraken op uiterlijkheden omdat ze inhoudelijk geen antwoord weten. Kleding en pancake make up. Ieder is zoals die is. Soms geven ze elkaar diagnosen als leek zijnde zonder ervaring en kennis en dan word je in een hokje gezet.