Seks met jezelf


Seks met jezelf, masturberen, zelfbevrediging of soloseks. Het betekent allemaal hetzelfde: jezelf seksueel opwinden om klaar te komen. Meisjes doen het meestal door te vingeren, jongens door zichzelf af te trekken.

Masturberen is normaal

Je hebt het er meestal niet over met je vrienden of vriendinnen en sommige mensen vinden dat het niet mag of niet hoort, maar bijna iedereen doet het. Het is dus helemaal niet raar, fout, slecht, of vies. Ongeveer 57% van de jongens en ongeveer 18% van de meisjes tussen de 12 en 14 jaar heeft wel eens gemasturbeerd.

Toch voelt ongeveer 10% van de jongeren zich schuldig nadat ze gemasturbeerd hebben, maar je hoeft je hierover niet te schamen of schuldig te voelen.

Jezelf leren kennen

Seks met jezelf is een manier om je eigen lichaam te ontdekken en om te genieten van jezelf. Door te oefenen met masturberen leer je hoe je lichaam werkt en kun je straks meer genieten van seks met je vriend(in).

Hoe moet het?

Ben je nieuwsgierig, maar weet je nog niet zo goed hoe je lichaam in elkaar zit? Kijk dan op de website van Sense.info.

Wil je met iemand praten?

Als je graag met iemand over seks wilt praten, kun je bellen of chatten met Sense (0900-4024020). Je kunt ook naar een Sense spreekuur bij jou in de buurt.

 

Deze info is goed!

De info waar dit groene keurmerk bij staat, is betrouwbaar!

5 reacties

Wil je reageren?

Om het reactieformulier te kunnen tonen, moeten we cookies van derden plaatsen (reCAPTCHA). Als je dit toestaat, klik dan op het kruisje in de boodschap bovenaan de pagina, en druk op F5 om de pagina te verversen.

 1. W.

  Ik ben een jongen van 13 jaar. Ik zit tijdelijk in een gastgezin. Ik schaam me echt voor ben betrapt op masturberen. Mijn niet echte vader maar verder een aardige man van 34 jaar.
  Ik schaam me super super omdat hij mij naakt hebt gezien met een erectie een zaadlozing. En dat ie weet dat ik masturbeer. Wat moet ik doen het liefst naar een andere gastgezin uit schaamte.

  • Natasza (natasja)

   ik snap je wel een beetje het is heel schamend maar als je der niet meer over denkt en het gwn vergeet dat komt alles goed geloof,ik ben een keer zoort van gestalkt ik proobeerde der over vergeten maar hel lukkte niet na een jaartje is het over gegaan het duurde wel een beetje maar ik weet het nog steed en ik voel me niet meer zo raar,dus geloof me het komt weer beter

 2. W.

  Ik ben een jongen van net 12 jaar geworden en doe super vaak aftrekken! Wel elk dag soms 2x nu. Toen ik 11 jaar was minder 3x in de week. Het is nou nog veel lekkerder want er komt best veel wit slijm uit mijn penis. Raar ervoor toen ik 10 jaar was kwam enkele doorzichtige druppels eruit als ik klaar kwam.
  Dus heb ik nu sperma en kan ik een meisje zwanger maken?

  • JouwGGD

   Beste W.

   Een zaadlozing gebeurt meestal bij het masturberen maar kan ook tijdens de slaap (natte droom) voorkomen. Het is goed mogelijk dat je daarvoor al eens een orgasme hebt gehad, zonder zaadlozing.
   Zodra jongens zaadcellen aanmaken, zijn ze geslachtsrijp en kunnen ze kinderen verwekken. Dus ook al bij de allereerste zaadlozing.

   P. Jansen Jeugdarts