Welke sport past bij mij?

Met al die verschillende sporten is het soms moeilijk om een keuze te maken. Misschien helpen deze vragen je op weg.

Je wilt graag sporten? Met al die verschillende sporten is het soms moeilijk om een keuze te maken. Helemaal als je niet weet wat je leuk lijkt. Misschien helpen deze vragen je op weg.

  • Hoeveel tijd per week wil je aan sporten besteden?
  • Wil je alleen sporten of in een team?
  • Hoeveel geld mag jouw sport kosten?

Samen sporten

Samen sporten is leuk. Bijvoorbeeld met een vriend(in), broer of zus. Je kunt elkaar dan motiveren om door te gaan.

Waar kan ik sportverenigingen vinden?

Vraag vrienden of kennissen waar een goede en leuke sportclub te vinden is. Veel gemeenten hebben een lokale ‘beweegwijzer’, deze kun je opvragen bij je gemeente of de lokale sportservice. De buurtsportcoach kent het lokale sport- en beweegaanbod ook.

Neem een kijkje bij een vereniging

Als je een leuke sportclub hebt gevonden, hoeft je niet meteen lid te worden. Bel of mail de vereniging eerst en vraag of je een keertje mag komen kijken. Zo kun je zien of het echt iets voor je is. Misschien kun je ook gratis een proefles volgen.

Hoe betaal ik het?

Net als alles, kost sporten geld. Als je het lidmaatschap of de lessen niet zelf kunt betalen, vraag dan je ouders of ze je willen helpen. En anders kun je misschien wat extra geld verdienen met een bijbaantje.

Als je ouders een laag inkomen hebben, kunnen ze binnen jullie eigen gemeente vragen of een tegemoetkoming mogelijk is.

Ga voor meer informatie naar: Jeugdfondssportencultuur.nl

Wat als ik de sport niet meer leuk vind?

Waarom vind je de sport niet meer zo leuk? Misschien omdat het je te veel tijd en geld kost? Bespreek dat dan met je ouders. Samen kunnen jullie uitzoeken wat je het best kunt doen.

Let op: het kan zijn dat je lidmaatschap een opzegtermijn heeft, net als bij een telefoonabonnement. Dit betekent dat je gewoon lidmaatschap moet betalen tot die termijn is afgelopen. Je betaalt dus ook als je niet gaat sporten.

Sporten met een handicap

Bij veel verenigingen is het mogelijk om te sporten met een handicap. Een overzicht vind je op Gehandicaptensport.nl.

Deze info is goed!

Keurmerk infovoorjou.nlDe info waar dit groene keurmerk bij staat, is betrouwbaar!

In jouw regio

Sommige delen van deze website verschillen per regio. Selecteer de GGD bij jou in de buurt zodat wij jou lokale tips en links kunnen tonen.

Selecteer de GGD in jouw regio

Gerelateerd

Wil je reageren?

Om het reactieformulier te kunnen tonen, moeten we cookies van derden plaatsen (reCAPTCHA). Als je dit toestaat, klik dan op het kruisje in de boodschap bovenaan de pagina, en druk op F5 om de pagina te verversen.