Wat is een loverboy?

Een ‘loverboy’ of soms –‘girl’ is iemand die andere mensen gebruikt om geld mee te verdienen. Ze verleiden, maken beloften, chanteren en gebruiken soms fysiek en verbaal geweld om te krijgen wat ze willen.

Het liefst wil een loverboy zo snel mogelijk geld verdienen. Vaak gebeurt dat door het slachtoffer te laten prostitueren, maar er zijn veel andere voorbeelden van dingen die ze je kunnen laten doen om aan geld te komen.

Een lovergirl pakt het vaak wat anders aan. Ze verleiden jongens bijvoorbeeld om naaktfoto’s of filmpjes te maken waarna ze hun ermee chanteren. Geef je het meisje geen geld, dan komt het bericht bijvoorbeeld op internet.

Hoe herken je een loverboy of lovergirl?

Loverboys/-girls halen hun slachtsoffers overal vandaan, maar vooral op het internet zijn ze op zoek naar kwetsbare jongeren. Ze benaderen vanachter een computer verschillende prooien en kijken dan wie er reageert.

Als je een openbaar profiel op social media hebt, kunnen loverboys achter veel persoonlijke informatie komen. Ze komen bijvoorbeeld te weten wat je hobby’s zijn, of wie je vrienden en familie zijn en op welke school je zit. Als je ze dan ‘toevallig’ in de buurt van je school of favoriete hangplek tegenkomt, kan het verleiden voor een loverboy beginnen. Hij is geweldig lief en doet alles voor je. Terwijl hij je overspoelt met aandacht en cadeautjes en veel tijd met je doorbrengt blijken jullie veel gemeen te hebben en ontstaat er een ‘vriendschap’ of je wordt verliefd.

Iets voor hem of haar terugdoen

Nadat de loverboy/-girl je vertrouwen heeft gewonnen beginnen de verzoeken om hem/haar terug te betalen. Het begint vaak klein. Hij/zij vraagt om wat geld, omdat er zogenaamd schulden zijn gemaakt door jou, maar de verzoeken worden steeds heftiger. Hij/zij verandert van een lief vriendje/vriendinnetje in een gemene en gevaarlijke jongen/meisje.

Als je verliefd bent is het moeilijk om nee te zeggen of  misschien vind je het moeilijk om je grenzen aan te geven en dus doe je wat hij/zij van je vraagt. Wanneer je zelf uiteindelijk geen geld meer hebt en hij daar boos om wordt zal je dingen doen die je normaal misschien nooit zou doen om hem terug te betalen. Je bent zijn drugskoerier om aan geld te komen of gaat met iemand naar bed om hem tevreden te houden.

Als je vriend een loverboy is

Als je vriend een loverboy is, is het niet gek dat je je schaamt of bang bent. Probeer er uit te stappen. Het lijkt misschien moeilijk, maar je kan het wel.

Lees wat je kunt doen als je vriend een loverboy is.

Geen reacties

Wil je reageren?

Om het reactieformulier te kunnen tonen, moeten we cookies van derden plaatsen (reCAPTCHA). Als je dit toestaat, klik dan op het kruisje in de boodschap bovenaan de pagina, en druk op F5 om de pagina te verversen.

Wil je je reactie laten verwijderen?
Stuur een mail met toelichting naar redactie@jouwggd.nl.