Gonorroe


Wat is de oorzaak van Gonorroe?

Gonorroe wordt veroorzaakt door een bacterie. Je loopt het op door seksueel contact zonder condoom.

Wat merk je bij Gonorroe?

Vrouwen hebben er meestal geen last van. Soms heb je pijn bij het plassen of krijg je meer afscheiding dan normaal. Bij mannen veroorzaakt gonorroe pusachtige, vaak groenige of gelige afscheiding uit de plasbuis, en een branderig gevoel bij het plassen. Bovendien plas je anders namelijk veel kleine beetjes. Op een later moment kunnen je bijballen gaan ontsteken (wat heel pijnlijk is), en bij vrouwen de eileiders (wat soms leidt tot onvruchtbaarheid).

Hoe wordt Gonorroe behandeld?

Gonorroe wordt behandeld met antibiotica. Heb je klachten, maak een afspraak met je huisarts of de GGD.

6 reacties

Wil je reageren?

Om het reactieformulier te kunnen tonen, moeten we cookies van derden plaatsen (reCAPTCHA). Als je dit toestaat, klik dan op het kruisje in de boodschap bovenaan de pagina, en druk op F5 om de pagina te verversen.

Wil je je reactie laten verwijderen?
Stuur een mail met toelichting naar redactie@jouwggd.nl.
 1. Jan

  Ik heb gonorroe en ben behandeld inmiddels weet wanneer ik het heb opgelopen en heb 5 dagen daarna weer sex contact gehad met een andere partner. Is het dan al overdraagbaar?

 2. x

  Hi,
  Ik heb laatst mijn vriend oraal bevredigt en heb een branderig gevoel in mijn keel. Iemand zei dat dit misschien Gonorroe kon zijn en ik kwam op deze site terecht. Heeft u informatie voor mij?

 3. kyra

  Hi,
  ik heb laatst een sta-test gedaan en daar kwam uit dat ik gonorroe in de keel heb. hoe kan dit ontstaan? ik heb mij laten testen omdat ik een WhatsApp bericht kreeg van mijn toenmalige bedpartner maar heb hem niet oraal bevredigt.

  • JouwGGD

   Beste Kyra,

   Is er een kans dat jij de bron bent geweest van de besmetting van je toenmalige bed partner?
   Ergens is er een contact geweest met gonorroe, waardoor besmetting heeft plaatsgevonden. Het ontstaat niet uit het niets!

   P. Jansen Jeugdarts