Herpes genitalis


Wat is de oorzaak van herpes genitalis?

Herpes genitalis is een soa die wordt veroorzaakt door een virus.

Wat zijn de klachten bij herpes genitalis?

Het virus zorgt voor een pijnlijke infectie van je huid en slijmvliezen in en rond je geslachtsdelen. Op die plekken krijg je blaasjes en zweertjes. Na ongeveer drie weken drogen die weer uit. Helaas is dan het herpesvirus nog niet uit je lichaam verdwenen. Zo’n aanval kan vaker terug komen, hoe vaak is niet te zeggen

Hoe wordt herpes genitalis behandeld?

Er bestaat geen geneesmiddel waardoor het virus helemaal uit je lichaam verdwijnt. Maar als je je op tijd laat onderzoeken bij een eerste aanval van blaasjes of zweertjes, kan je wel een medicijn krijgen waardoor de aanvallen korter worden en minder ernstig. Als je dus denkt dat de blaasjes, zweertjes of wondjes die je hebt komen door het het herpes virus? Maak dan zo snel mogelijk een afspraak bij je huisarts of bij je GGD.

2 reacties

Wil je reageren?

Om het reactieformulier te kunnen tonen, moeten we cookies van derden plaatsen (reCAPTCHA). Als je dit toestaat, klik dan op het kruisje in de boodschap bovenaan de pagina, en druk op F5 om de pagina te verversen.

Wil je je reactie laten verwijderen?
Stuur een mail met toelichting naar redactie@jouwggd.nl.
  1. Anoniem

    Ik heb nog geen seks gehad, maar heb wel een paar keer gevingerd. Ik heb nu bultjes op mijn schaamlippen en aan de binnenkant ervan. Ik heb het vaak geprobeerd uit te knijpen en dan komt er geel spul uit. Maar na een 5ijdje gaan ze weg en komen ze terug. Wat moet ik doen?