Sommige jongens en meiden worden verliefd of willen graag met iemand vrijen van hetzelfde geslacht. Die gevoelens kunnen heel verwarrend zijn en vragen oproepen. Is het wel normaal? Wat zullen mijn ouders er van vinden? Hoe gaat dat eigenlijk, seks tussen twee jongens of meisjes?

Wat is homoseksualiteit?

Iemand is homoseksueel als hij/zij op iemand van hetzelfde geslacht valt. Jongens worden ook wel homo genoemd en meisjes lesbisch. Als je op jongens én meisjes valt noem je dat biseksueel.

Uit de kast

Als je eraan toe bent om het mensen te vertellen én dat ook doet dan heet dat ‘uit de kast komen’. Op welk moment dat gebeurt is heel persoonlijk en ligt aan je eigen gevoelens hierover, maar ook aan de omstandigheden.

Bekijk onze film Uit de kast

Gelijke behandeling

Je mag niet anders behandeld worden vanwege je seksuele geaardheid. De meeste mensen in Nederland hebben geen moeite met homoseksualiteit. Maar niet iedereen. Dat merk je door vreemde blikken, vervelende opmerkingen of pesterijen. Soms gebeurt het zelfs dat mensen je pijn doen of onder druk zetten om te veranderen. Daar kan je heel onzeker over worden of boos of verdrietig.

Als je ouders het heel moeilijk vinden

Sommige ouders of families hebben heel veel moeite met homoseksualiteit. Dan kan het gebeuren dat je je niet meer veilig voelt thuis. Bijvoorbeeld omdat je wordt buitengesloten, uitgehuwelijkt, gedwongen je anders te gedragen/kleden, genegeerd of misschien zelfs geslagen. Is dit bij jou het geval? Schakel dan hulp in.

Waar ontmoet ik andere homoseksuele jongeren?

Aan de buitenkant kan je vaak niet zien of iemand op jongens of meisjes valt. Daarom kan het lastig zijn om met andere homoseksuele jongeren in contact te komen. Er zijn speciale ontmoetingsplekken voor homoseksuele jongeren. Ben je benieuwd, kijk eens op Jong & outRespect2love of Lesbisch leven.

Seks

Seks tussen twee mensen die dat allebei willen kan heel fijn zijn. Je kan je er toch ook heel onzeker over voelen. Misschien weet je niet zo goed hoe dat gaat seks tussen twee meisjes of jongens. Op Sense vind je informatie voor jongens én voor meisjes.

Pas op voor soa’s

Als je onbeschermde seks hebt dan heb je een grotere kans op een SOA. Dat geldt ook voor seks tussen twee meisjes of jongens en in het bijzonder voor homoseksuele jongens als ze anale seks hebben. Op Man tot Man lees je meer over hoe je seks als jongen met andere jongens gezond en plezierig houdt. Ook regel je er je gratis vaccinatie tegen hepatitis B. In steeds meer regio’s regel je ook gratis je soa-test via Testlab.

Geen reacties

Wil je reageren?

Om het reactieformulier te kunnen tonen, moeten we cookies van derden plaatsen (reCAPTCHA). Als je dit toestaat, klik dan op het kruisje in de boodschap bovenaan de pagina, en druk op F5 om de pagina te verversen.

Wil je je reactie laten verwijderen?
Stuur een mail met toelichting naar redactie@jouwggd.nl.