Praten

Het kan goed zijn om je verhaal met iemand te delen. Er zijn verschillende mensen en organisaties bij wie je terecht kunt. Samen kun je kijken wat de beste oplossing is in jouw situatie.

Morning-afterpil

Om na onveilig vrijen een ongewenste zwangerschap te voorkomen, kan de morning-afterpil nodig zijn. De morning-afterpil wordt ook wel noodpil genoemd. Je kunt hem krijgen via je huisarts, maar ook zonder recept, bij de drogist en de apotheek.

Een kind krijgen

Wanneer je er voor kiest om je kindje geboren te laten worden, dan kun je er zelf voor zorgen, of het kindje afstaan voor adoptie of een pleegoudergezin. De FIOM kan je in beide gevallen advies geven. Een goede keuze die bij jou past is belangrijk voor je verwerkingsproces. Het is soms een moeilijke beslissing. Als je achteraf nog steeds problemen hebt rondom deze keuze kun je je aanmelden bij het FIOM voor begeleiding.

Ik ben ongepland zwanger en wil een abortus

Heb je besloten dat je een abortus wilt, dan kun je contact opnemen met een abortuskliniek. Voor een overtijdsbehandeling of abortus kun je hier terecht. Wel adviseren we je om eerst een gesprek te voeren met iemand van Sense of de FIOM, of met je huisarts. Dan word je eerder geholpen, en bovendien gaan vanaf dat moment de vijf dagen bedenktijd in die bij een abortus wettelijk verplicht zijn.

58 reacties

Wil je reageren?

Om het reactieformulier te kunnen tonen, moeten we cookies van derden plaatsen (reCAPTCHA). Als je dit toestaat, klik dan op het kruisje in de boodschap bovenaan de pagina, en druk op F5 om de pagina te verversen.

 1. Anoniem

  Hallo, ik heb precies een week geleden onveilige seks gehad met mijn partner. Heel stom…3 dagen later pas de morningafterpil genomen…vervolgens raakte me partner en ik in de stress. Ik heb toen 4 dagen later een afspraak gemaakt bij de huisarts en die heeft met de pil gegeven, maar ik moest wel een zwangerschapstest doen. Een zwangerschapstest is 4 dagen na onveilige seks natuurlijk nog niet betrouwbaar, ik ben dus voor de zekerheid maar alvast begonnen met de pil en die slik ik nu 5 dagen. Ik ben midden in mijn cyclus ermee begonnen.
  Ik weet niet of dit een verstandige zet was en ik weet ook niet wanneer ik mij nu op een zwangerschap kan testen; in de stopweek van de pil of wanneer ik normaal gesproken buiten de pil om zwanger moest worden?

 2. Anoniem

  Ik heb seks gehad, maar mijn partner heeft een condoom gebruikt. Ik heb 2 maal mijn menstruatie gehad, maar het zit me niet lekker en heb alsnog zwangerschaps symptomen als misselijkheid, geen eetlust, opgeblazen gevoel en obstipatie. Ik woon nog thuis en ik ben heel erg streng opgevoed en wil graag dat niemand erachter komt. Ik ben boven de 18 jaar. Ik zou graag bloed willen prikken bij mijn huisarts om er zeker van te zijn dat ik niet zwanger ben. Mijn vraag is of mijn ouders erachter kunnen komen via de verzekering of huisarts.

   • Anoniem

    Die word helaas wel gelezen. Ik wil echt geen enige risico nemen dat mijn ouders erachter komen. Mijn verzekering betaal ik zelf ook niet en mijn ouders hebben toegang tot mijn verzekering en kunnen alles bekijken. Ik weet echt niet wat ik moet doen. Heeft u enig advies? Ik wil alleen naar de huisarts gaan als ik zeker weet dat het niet traceerbaar is via de verzekering en ik geen brief thuis krijg van de uitslag.

 3. Anoniem

  Ik heb 4 weken geleden een anticonceptie staafje laten verwijderen daarna ben ik meteen begonnen met de pil ongeveer 3 dagen later ben ik
  In bed beland met een ex en het was zonder condoom
  Nu 4 weken later ben ik niet ongesteld geworden hoe groot is de kans dat de pil nog niet veilig was want ik lees nu op internet dat de pil niet meteen veilig is na een aantal keer slikken ik maak me erg zorgen

  • JouwGGD

   Beste Anoniem,

   De kans heb je niet zo veel aan, ook al is die klein (je kan net die kleine kans hebben).
   Uiteindelijk wil je weten of je zwanger bent of niet.
   Doe daarvoor een zwangerschapstest, deze is betrouwbaar vanaf de dag dat je ongesteld zou moeten worden.

   P. Jansen Jeugdarts

 4. Ano

  4 augustus was het precies 3 jaar geleden dat ik het implanon heb laten plaatsen. Ik heb toen een bloeding gehad. Maar het stelde niet veel voor. Nu had ik seks gehad ik denk een week daarna en de week daarop ook. Ik heb afgelopen vrijdag toch mijn implanon laten vervangen. Nu is mij vertelt als ik zwanger zou zijn geraakt in die tijd de nieuwe implanon het niet zou verbreken. Wat moet ik nu doen ik maak me namelijl heel erg veel zorgen, ik wil dat er iets gebeurt voordat het te laat is. Ik heb al een kind en wil en nu geen 2de bij. Moet ik nu contact opnemen met een abortus kliniek, of hoe zit dat. Ik wil het zekere voor het onzekere.

 5. Anoniemm

  Ik heb laatst seks gehad met mijn vriend, maar het condoom was gescheurd. Ik heb wel al 1,5 jaar een implanon. Toch ben ik bang voor een onverwachtse zwangerschap, wat kan ik het beste doen? Er vanuit gaan dat de implanon zijn werk goed doet of toch voor de zekerheid actie ondernemen? En als ik actie moet ondernemen wat is dan verstandig? Groetjes Anoniemm

 6. Anoniem

  Ik ben onverwachts zwanger geworden ik wil graag nu abortus laten plegen zonder dat mijn partner erachter komt? Is het wel mogelijk om dit te doen?