Je bent een maagd als je nog nooit seks hebt gehad met iemand. Je maagdenvlies kan niet aantonen of je wel of geen seks hebt gehad.

Wat is het maagdenvlies?

Er zijn veel misverstanden over het maagdenvlies. Wist jij bijvoorbeeld dat het geen vlies is? Het sluit de vagina helemaal niet af. Het maagdenvlies, ook wel hymen genoemd, is een randje weefsel gelijk achter de ingang van de vagina.

Ben ik nog maagd?

Je bent een maagd als je nog nooit seks hebt gehad met iemand, dat geldt voor jongens en voor meisjes. Je maagdenvlies kan niet aantonen of je wel of geen seks hebt gehad.Het moment dat je je maagdelijkheid verliest is niet voor iedereen hetzelfde. Je religie, afkomst of cultuur kan van invloed zijn op hoe hier over gedacht wordt.

Bloeden bij de eerste keer

Bij het hebben van seks kan een meisje een beetje bloeden, maar dit hoeft niet. Dat hoeft ook niet alleen bij de eerste keer zo te zijn. Bij de eerste keer seks zijn jongeren vaak wat onwennig. Dan is de kans dat het meisje bloedt groter. Als ze ontspannen en opgewonden is, dan is het lichaam klaar voor plezierige seks doordat de vagina vochtig wordt. Hierdoor bloedt ze meestal niet .

Huwelijk en maagdelijkheid

Het kan vanwege jouw religie, cultuur of afkomst belangrijk zijn om je maagdelijkheid te bewaren voor het huwelijk. Als je een maagd bent weet je of je wel of geen geslachtsgemeenschap of andere seks hebt gehad. Of het maagdenvlies nog intact is weet je niet. Dit kan stress of druk opleveren wanneer je gaat trouwen. In sommige culturen is deze druk voor meisjes groter dan voor jongens.

106 reacties

Geef jouw reactie

Geef jouw reactie

  • JouwGGD

   Beste Anoniem,

   Nee, dat kan geen kwaad.. is zelfs heel normaal.
   De meeste meisjes bloeden de eerste keer niet. Het maagdenvlies is namelijk geen vlies, maar een randje. Dat is meestal zo soepel dat de penis er makkelijk doorheen past en je niet bloedt. Als je wel bloedt, komt het vaak omdat je erg gespannen was en niet vochtig genoeg was. Daardoor kan het weefsel van het maagenvlies een beetje kapot gaan en kan je bloeden.

   P. Jansen Jeugdarts

 1. asma

  Ik ben al twee jaar getrouwd en nog steeds maagd het lukt niet ik zit er heel erg mee heb alles geprobeerd dokter wat moet ik doen

  • JouwGGD

   Beste Asma,

   Het lukt niet! zeg je … is het pijnlijk, raken jullie niet opgewonden. Hebben jullie al een gekeken op de site van sense.info.
   Daar staan tips voor de eerste keer. Indien deze niet helpen, zou ik aanraden naar het sense spreekuur te gaan.

   P. Jansen Jeugdarts

 2. Nina

  Hallo,
  Sinds ik sex heb gehad eerste keer moet ik altijd beetje plassen als ik klaarkom!!! Hoe komt dat?

 3. Onbekend

  Hallo, ik heb heb laatst mn vriendin gevingerd en toen ik me vinger er uit deed zag ik bloed daarna moest ze flink plassen wat houd dat in? Kan t iets zijn met der maagdvlies? Ze heeft nooit eerder gevingerd of seks gehad en ze is 17

 4. MusicccccLover

  Hallo,

  Vorig jaar heb ik een soort vibrator gebruikt rond het gebied van mn vagina, maar per ongeluk ook in mn vagina zelf en er kwam ongeveer 2x een klein beetje bloed uit. Daarna heb ik altijd goed opgelet en t nooit meer in mn vagina gedaan. Maar betekent dit nu dat mn maagdenvlies gebroken is?

  • JouwGGD

   Beste MusiccccLover,

   ‘Maagdenvlies’ is eigenlijk een verkeerd woord. Het maagdenvlies is namelijk helemaal geen vlies, maar een randje weefsel. Dit randje hebben de meeste meisjes. Als een meisje voor het eerst seks heeft, wordt het opgerekt door de penis. Bij sommige meisjes kan het een beetje gaan bloeden, maar bij de meeste meisjes gebeurt dit niet.
   Dit betekent dus niet dat het ‘gebroken’ is.

   P. Jansen Jeugdarts

 5. Am3hdos

  Hallo
  Kan je maagdenvlies breken wanneer een jongen een meisje anaal bevredigd.
  Bijv als het maar eventjes anaal was ?
  Ik heb dringend antwoord nodig voor een vriendin van mij zodat ik haar gerust kan stellen of juist niet, maar dat ze op zn minst antwoord heeft

 6. Anoniemm

  Hallo ik heb een vraag ik weet dat het best raar klinktt maar ik was dus me zelf aan het bevredigen laat ik het zo zeggen en toen voelde ik iets tussen me schaamlippen en toen drukte ik er op en k zag zon soortvan zaadje in me hand van 1/2 cm en 3 cm breed ik durkte het in en erkwam soortvan vocht uit ik heb nog nooit sex gehad ofzo kunt u me helpen met wat het is ..

 7. Rosie

  Hoi, ik ben al sinds dit jaar ongesteld geworden maar ik wil okk met tampons om kunnen gaan voor bijvoorbeeld als ik wik zwemmen. Ik probeerde het dus gisteren want ik was hevig ongesteld maar hoe hard ik ook druk de tampon gaat er niet in. Ik had dus heel goed gekeken en ik heb best veel maagdenvlies (hymen). Ik heb al heel veel sites gezien maar ze zeggen allemaal hetzelfde dat ik dus rustig moet ontspannen. Die tip lukt dus niet. Ik vind het heel erg vervelend want volgensmij word ik precies ongesteld op vakantie. Als iemand iets weet of hoe ik mijn maagdenvlies (hymen) meer kan uitrekken (en niet door seks want daar ben ik nog veel te jong voor) vertel het mij dan.

 8. Naam

  Hallo, ik heb sexueel contact gehad met mijn vriend toen dat gebeurde kwam er een beetje bloed. Maar nu plas ik ook bloed en blijft het bloed maar komen is dat normaal?

 9. Naam

  Hallo, mijn vriend en ik hebben sexueel contact gehad maar hij ging er 2/3 keer half erin en het deed pijn. Het bloedde niet, ben ik nog maagd of niet

  • JouwGGD

   Beste Naam,

   Een maagd is een meisje of jongen die nog nooit heeft gevreeën. Als je de eerste keer seks hebt, word je dus ‘ontmaagd’. Dat klinkt misschien een beetje eng, maar dat hoeft het echt niet te zijn. Zeg gewoon dat het je eerste keer is, dan kun je het rustig opbouwen en aan elkaar wennen. Voor sommige mensen betekent ‘maagd’ wat anders: als je nog nooit iets met seks hebt gedaan (dus ook niet vingeren of aftrekken bijvoorbeeld).

   P. Jansen Jeugdarts

 10. Geen naam

  Ik ben met me vriend gaan vrijen, het randje is gescheurd hij is er beetje in gegaan er kwam heel veel bloed uit , ben ik nou ontmaagd ? Ben ik mijn maagdelijkheid kwijt ?

  • zahrah

   goede midaag ik heet zahra ik heb sex gedaan maar hij heeft mij dwang sex gedaan helaas komt beetje bloed maar ik ben moslime en hij ook hij komt uit afganstaan en ik kom uit iral ik wil deze week trouwen met een man hih heeft gestudeert doker dus hij weet alles als de meijse maagd of niet ik wel met hem sex doen als ik trouwen komt nog een keer bloed hij wel bloed zien dat is mij vraag ik wel nog een keer met man trouwen maar ander man die is niet de zelfde die hij heeft mij gedongen om seks te doen kunnen uw mij helpen hoe ga ik testen als ik wel nog een keer bloed voor de laatste keer sex meteen man als ik trouwen bedankt ik hoor zo snel mogelijke

 11. Anoniem

  Ik heb vandaag een maagdenvlies operatie gehad. Op de meeste sites staat dat het na de operatie geen pijn doet. Ik heb er al bijna heledag last van pijnscheuten in me vagina kan moeilijk zitten. Pijnstillers helpen tot aantal uren. Ook is er tijdens het plassen wat bloed. Mijn vraag is is dit normaal voor?

  • JouwGGD

   Beste Anoniem,

   Bij klachten/vragen over een behandeling, is het altijd goed om terug te gaan of contact op te nemen met de behandelaar zelf.
   We kunnen van achter een computer niet beoordelen wat normaal is.

   Sterkte P. Jansen Jeugdarts

 12. oumaima

  ik heb serieus op zoveel sites gekeken maar ik zie dat hier Door een volwassen iemand op word gereageerddus ik vertel het.

  ik ben 11 jaar. en ik vingerde mezelf.. maar op een dag kwam er onverwacht bloed. ik wad niet aan het vingeren. ik dacht dat ik ongesteld was. dat denk ik nog steeds. maar na 2 dagen is hey bloeden gestopt en het was niet zoveel bloed. nu ben ik 2 maanden niet ongesteld. of komt er teminste geen bloed . ALSJEBLIEFT HELP. ben ik nou ontmaagd? Nee toch!!!!!!!!

  • JouwGGD

   Beste Oumaima,

   De menstruatie is vaak onregelmatig in het begin. Het zijn van maagd heeft niets te maken met de menstruatie.
   Een maagd is een meisje of een jongen die nog nooit geslachtsgemeenschap heeft gehad. Daarnaast is het maagd zijn onderhevig aan de cultuur.

   P. Jansen Jeugdarts

 13. Anoniem

  Ik heb op 16 jaar seks gehad met 1 partner 3 jaar later niet meer nu ben ik 19 en ga trouwen is het allemaal strakker?

  • JouwGGD

   Beste Anoniem,

   Wat zou strakker moeten zijn? Het maagdenvlies is geen vlies en kan dus ook niet strakker zijn/zitten/worden…
   Wat is dan het maagdenvlies? lees het na op sense.info (en alle andere zaken die je wilt weten over seksualiteit).

   P. Jansen Jeugdarts

 14. Anoniem R

  Hallo
  Ik ben al een paar keer ongesteld geworden en word binnenkort weer ongesteld. Ik ben dan van plan om voor het eerst een tampon te gebruiken (voor als ik een keer ongesteld word op vakantie). Maar ik heb best wel veel maagdenvlies (hymen), ik heb maar een heel klein gaatje waar het bloed uitkomt. Ik ben bang dat het heel veel pijn gaat doen. Misschien zijn dit niet de meest gestelde vragen maar ik zit er wel mee. Hoe kan ik dus weten of het goed gaat en niet dieuw in het maagdenvlies

 15. Anoniem

  Hoi ik wil wat vragen, ik ben maagd maar mijn maagdenvliezen zijn open dus me vriendin zei dat betekent dat je ontmaagd bent en me moeder zei dat het later de randen van je kut weer terug komen hoe het was

  • JouwGGD

   Beste Anoniem,

   Ik hoop dat het maagdenvlies (wat geen vlies is) open is bij je. Anders heb je een probleem. Bij de menstruatie zal de vagina toch open moeten zijn.
   Wat bedoel je met terugkomen zoals het was. Op sense.info kunnen jij, je moeder en vriendin nogmaals lezen hoe het allemaal werkt.

   P. Jansen Jeugdarts

 16. Espoir

  Hallo mijn maandstonden waren 1dag gestopt . en mijn vriend en ik hebben 1dag daarna sex gehad. Maar hij ging niet echt erin .Ik weet niet zeker of we echt sex hebben gehad het deed wel pijn en ik had een beetje bloed maar daarna had ik weer bloed die eruit komt als ik plas en het doet pijn als ik plas is dit wel normaal ? En ben ik ontmaagd ?

  • JouwGGD

   Beste Espoir,

   Pijn is nooit goed!! Bij klachten is het altijd goed om een professional te raadplegen.
   Een maagd is een meisje of een jongen die nog nooit geslachtsgemeenschap heeft gehad. Het kan dus best zijn dat iemand wel al wat seksuele ervaring heeft, maar nog niet geneukt heeft. En dan ben je in principe dus nog maagd.
   Maagd zijn is ook cultuur afhankelijk. Dus jij weet of je maagd bent of niet. Een arts kan dat niet bij je vaststellen.

   P. Jansen Jeugdarts

 17. Selena

  Hallo
  Ik en mijn vriend zijn gisteren iets verder gegaan dan verwachts
  Hij ging er een heel klein beetje in maar het deed heel erg pijn en zei dat die moest stoppen.
  Ik heb ik de spiegel gekeken en het ziet er nog heel klein uit zoals daarvoor hij zegt dat ik nog maagd ben omdat die er niet echt in was gegaan klopt dit?

  • JouwGGD

   Beste Selena,
   sense.info:
   Een maagd is een meisje of jongen die nog nooit heeft geneukt. Als je de eerste keer seks hebt, word je dus ‘ontmaagd’. Dat klinkt misschien een beetje eng, maar dat hoeft het echt niet te zijn. Zeg gewoon dat het je eerste keer is, dan kun je het rustig opbouwen en aan elkaar wennen. Voor sommige mensen betekent ‘maagd’ wat anders: als je nog nooit iets met seks hebt gedaan (dus ook niet vingeren of aftrekken bijvoorbeeld).

   Dus dat is interpretatie! Dat het er net als eerst uitziet heeft niets met wel of geen maagd zijn te maken. Indien je ontspannen bent doet het geen pijn. Bereid je vooral voor en doe het veilig.

   P. Jansen Jeugdarts

 18. Anoniem

  Hallo ik en mijn vriendje willen seks maar ik wil niet da mijn mama erachter komt
  Kun je zien op een echo of je al ontmaagd ben of nie
  Of kan een orgeoloog dat zien?

 19. Anno D

  Ik heb een vraag , wat betekend het als je rare bruine en geel/bruine stukjes tussen en op je vagina hebt en het heel erg stinkt

 20. Lisa

  Ik heb nognooit sexueel contact gehad met een jongen, maar heb wel ooit een voor werp erin gehad. Ben ik nu nog maagd of ontmaagd ?

 21. anoniem

  Wat kan ik doen om te laten denken dat ik nog maagd ben? Ik las iets over een herstel operatie, hoeveel kost dat ongeveer?

  • JouwGGD

   Beste anoniem,

   Het is goed om nog een keer de brochure feiten en fabels door te lezen, ook hierin worden geen prijzen besproken.
   Prijzen zijn afhankelijk van instantie die de ingreep doet.
   Bedenk wel dat dit allemaal oplossingen zijn die het fabeltje in stand houden dat je zou moeten bloeden tijdens de eerste keer geslachtsgemeenschap!

   P. Jansen Jeugdarts

  • JouwGGD

   Beste Anoniem,

   Iedereen wordt als maagd geboren. Dit geldt voor mannen en vrouwen. Je bent nog maagd als je nog nooit met iemand seks hebt gehad. Na de eerste seksuele ervaring, waarmee meestal geslachtsgemeenschap wordt bedoeld (de penis gaat in de vagina) zijn vrouwen ontmaagd. Mannen die het voor de eerste keer seks hebben gehad , zijn daarna ‘ontknaapt’ , al hoort men dat woord tegenwoordig nauwelijks meer. Er zijn verschillende meningen over maagdelijkheid en bij welke vorm van seksueel contact iemand zijn of haar maagdelijkheid verliest. Veel meningen zijn cultureel-religieus gevormd. De meesten die belang hechten aan maagdelijkheid koppelen dit aan eerbaar gedrag. Daarmee wordt meestal bedoeld dat iemand wacht met seksueel contact tot aan het huwelijk. Hoewel veel mensen daarmee de geslachtsgemeenschap bedoelen, kan een tongzoen of het strelen van de naakte partner voor sommigen ook al een seksuele betekenis hebben. Kortom, over wat er wordt bedoeld met maagdelijkheid en het belang wat men eraan hecht, bestaan verschillende meningen en opvattingen. Veelal gekleurd door cultuur, geloof of persoonlijke overtuigingen.

   P. Jansen Jeugdarts

 22. Anoniem

  Ik en mijn vriendje hebben besloten om iets te doen maar ik was niet klaar om ontmaagd te worden dus ik beslot het anal te doen. Ben ik dan nog maagd? En mijn lief? Is hij dan ook nog maagd?

  • JouwGGD

   Beste Anoniem,

   Iedereen wordt als maagd geboren. Dit geldt voor mannen en vrouwen. Je bent nog maagd als je nog nooit met iemand seks hebt gehad. Na de eerste seksuele ervaring, waarmee meestal geslachtsgemeenschap wordt bedoeld (de penis gaat in de vagina) zijn vrouwen ontmaagd. Mannen die het voor de eerste keer seks hebben gehad , zijn daarna ‘ontknaapt’ , al hoort men dat woord tegenwoordig nauwelijks meer. Er zijn verschillende meningen over maagdelijkheid en bij welke vorm van seksueel contact iemand zijn of haar maagdelijkheid verliest. Veel meningen zijn cultureel-religieus gevormd. De meesten die belang hechten aan maagdelijkheid koppelen dit aan eerbaar gedrag. Daarmee wordt meestal bedoeld dat iemand wacht met seksueel contact tot aan het huwelijk. Hoewel veel mensen daarmee de geslachtsgemeenschap bedoelen, kan een tongzoen of het strelen van de naakte partner voor sommigen ook al een seksuele betekenis hebben. Kortom, over wat er wordt bedoeld met maagdelijkheid en het belang wat men eraan hecht, bestaan verschillende meningen en opvattingen. Veelal gekleurd door cultuur, geloof of persoonlijke overtuigingen.

   P. Jansen Jeugdarts

 23. Anoniem2000

  Hallo!
  Ik ben nog maagd en heb ook een maagdenvlies, maar ik keek dus laatst wat dichter bij naar mijn vagina, en ik zag iets wits. Het leken op 2 bolletjes naast elkaar, bij de ingang van mijn vagina. Ik bedacht zelf dat dit waarschijnlijk dan mijn maagdenvlies is, maar ik weet het echt niet zeker. Ik ben heel erg benieuwd wat het is en of mijn verwachting klopt. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.

  Bedankt!

  Fijne dag verder,
  Anoniem2000

 24. Carlijn

  Hay, dus ik ben al gevingerd alleen ik en mn vriendje wouden sex hebben maar ik durfde niet meer maar we hebben het wel geprobeerd en het ging erin maar ik weet niet zeker of het er helemaal inging want het lukte niet echt. Advies ?????

 25. Anoniem

  Ik heb voor het eerst seks gehad met me vriend maar ik bloede niet maar het deed wel heel erg pijn alleen wat ik raar vind is ik gebruik geen pil niks maar toch wordt ik gewoon ongesteld .. Gewoon normaal Zoals ik nog maagd was .. Is dit normaal??

  • JouwGGD

   Beste Anoniem,

   Ten eerste de meeste meisjes bloeden niet bij de ontmaagding. Slechts 2 van de 10 vrouwen die voor het eerst geslachtsgemeenschap hebben, bloeden de eerste keer. Meestal is het maagdenvlies -een randje weefsel; een zacht, glibberige en iets dikker stukje huid, vergelijkbaar met de huid aan de binnenkant van je wang – zo soepel, dat het gewoon meebuigt als de penis naar binnengaat.
   Ten tweede heeft de ontmaagding niets met de menstruatie te maken. Alleen indien je zwanger bent (kans indien je niet veilig vrijt en geen anti conceptie neemt) stopt de menstruatie.

   Heb je meer vragen kan je altijd komen chatten of eerst op sense.info kijken.
   P. Jansen Jeugdarts

 26. anoniem

  Ik neem de pil niet in maar heb sex gehad met mijn vriend hij heeft wel een condoom gebruik kan ik dan zwanger worden?

 27. Ano

  Wanneer iemand er 1x in mijn vagina ging toen ik ontmaagd wilde worden deed het teveel pijn om door te gaan. En is er toen weer uit gegaan ben ik dan ontmaagd?

 28. Anoniem

  Ik heb nu een aantal keren seks gehad met mijn vriend, maar het blijft maar pijn doen en soms bloeden, terwijl ik wel opgewonden enzo ben als we beginnen. ik kan gewoon nog niet zo goed genieten van de seks omdat het pijn blijft doen. We hebben wel glijmiddel gebruikt al die keren

  • JouwGGD

   Beste Anoniem,

   Pijn bij het vrijen is nooit goed, natuurlijk kan je er dan niet van genieten. Dit zal voor een volgende keer ook niet meehelpen om het beter te laten verlopen.
   Kijk eens op de volgende site van sense.info en maak anders eens een afspraak op het sense spreekuur.

   P. Jansen Jeugdarts

 29. Ano

  Ik heb seks gehad met mijn ex maar heb nu een vriend van 10 maanden en hij wilt ook seks met mij ik wou weten of hij het kan voelen of ik maagd of ontmaagd ben ?
  En ik wil opnieuw gaan bloeden hoe zorg ik daar voor

  • Jouwggd Arts

   Beste Ano,
   Nee! Geen enkele man kan voelen of een vrouw maagd is. Wel kan het zijn dat de man merkt dat een vrouw onzeker, gespannen of bang is. Hierdoor kunnen de spieren in haar bekkenbodem zich aanspannen of wordt de vagina van de vrouw niet vochtig genoeg.
   Als je per se wilt bloeden, zijn hiervoor verschillende trucjes. Je kan denken aan het maken van een sneetje in je vinger, waarna je het bloed op het laken onder je billen smeert. Of je legt daar een zetpil met rode kleurstof neer, die je trouwens ook kunt inbrengen in je vagina. Deze kun je verkrijgen bij sommige apotheken.

   P. Jansen Jeugdarts

 30. Anoniem

  Ik heb gisteren mijn vriendin ontmaagd, dit ging bij haar zonder bloeden (wel wat pijn zodra ik erin ging).
  Ze had wel naderhand buikpijn en geïrriteerde vagina. Ik neem aan dat dit normaal is.

  Maar ze kreeg vandaag iets wat op haar mestruatie lijkt (alleen is dit zeer onwaarschijnlijk aangezien ze een week geleden nog ongesteld is geweest) nu is mijn vraag: is het mogelijk dat de mestruatiecyclus veranderd nadat je ontmaagd bent??

 31. A

  Mensen ik heb nooit sex gehad maar als mijn vriend mijn vagina aanraakt en begin te voelen, krijg ik opeens een beetje bloed ik heb da paar keer megemaakt, ik zit in de war ben ik ontmaagd dan? Ofniet

  • Jouwggd Arts

   Beste A,

   Iedereen wordt als maagd geboren. Als iemand nog nooit seksuele geslachtsgemeenschap heeft gehad is hij of zij in principe nog maagd. Er zijn echter verschillende opvattingen over maagdelijkheid. Sommige mensen vinden bijvoorbeeld dat iemand door een tongzoen of orale seks wordt ontmaagd. Dit is sterk cultureel of religieus bepaald.

   P. Jansen Jeugdarts

 32. anne

  ben ik ontmaagd als er van zoon witte velletjes uit men vagina komen en beetjes droog is ?
  wanneer is een jongen nou echt ontmaagd als die met het zelfde meisje sex heeft gehad die ook die velletjes uit de vagina kreeg?
  ben je dan pas ontmaagd of hoe zit dat nu eigenlijk?

  alvast bedankt,

  mvg Anne

 33. Anoniem

  Ik ben vandaag ontmaagd, uit nieuwsgierigheid heb ik naar mijn vagina gekeken of de opening nu groter was, maar tot mijn schrik zag ik dat er veel scheurtjes opeens zichtbaar waren aan de binnenkant van mijn vagina, en dat dat huidje achter mijn vagina een rood/paars achtige kleur heeft gekregen aan de onderkant.. Wat is dit ?!?!

 34. Sara

  Ik heb nu voor de 2e keer sex gehad met iemand, maar de eerste keer ging die er niet goed maar toch bloedde ik een beetje na het sex. Nu heb ik gister sex gehad en bloedde weer een beetje. Komt dit door het eerst niet goed in ging en doordat mijn vagina te nauw is?

  • Jouwggd Arts

   Beste Anoniem,

   Rachida is misschien wel een nickname zoals Anoniem 😉
   Namen die online staan, zijn meestal niet de eigen namen.

   Groet P. Jansen Jeugdarts

 35. Gwendoline

  Ik heb een vraag, ik heb al een aantal keren seks gehad met mijn vriend en vandaag begon ik ineens hevig te bloeden tijdens de seks. Het deed echt totaal geen pijn maar ik vraag me dus af of het wel mogelijk is dat het vlies pas na een paar keer plotseling scheurt?

 36. asma

  Ik ben nu al zes maanden getrouwd maar nog steeds niet ontmaagd ik ben te bang zodra die naar binnen wil ik wordt te gespannen Hoe moet ik dit oplossen er willen graag aan kinderen beginnen maar deze probleem zit ik erg mee help mij

 37. S

  Hallo, eikel is wel paar seconden binnen geweest maar deed super zeer dus we zijn ermee gestopt. Ben ik dan nog wel maagd of niet. Ben in de war. Ik was niet vochtig genoeg en na een paar uur bloedde ik heel heel erg weinig. Was maar een afscheiding die 1 keer was voorgekomen.

  • Jouwggd Arts

   Beste S,

   Iedereen wordt als maagd geboren. Dit geldt voor mannen en vrouwen. Je bent nog maagd als je nog nooit met iemand seks hebt gehad. Na de eerste seksuele ervaring, waarmee meestal geslachtsgemeenschap wordt bedoeld (de penis gaat in de vagina) zijn vrouwen ontmaagd. Mannen die het voor de eerste keer seks hebben gehad , zijn daarna ‘ontknaapt’ , al hoort men dat woord tegenwoordig nauwelijks meer. Er zijn verschillende meningen over maagdelijkheid en bij welke vorm van seksueel contact iemand zijn of haar maagdelijkheid verliest. Veel meningen zijn cultureel-religieus gevormd. De meesten die belang hechten aan maagdelijkheid koppelen dit aan eerbaar gedrag. Daarmee wordt meestal bedoeld dat iemand wacht met seksueel contact tot aan het huwelijk. Hoewel veel mensen daarmee de geslachtsgemeenschap bedoelen, kan een tongzoen of het strelen van de naakte partner voor sommigen ook al een seksuele betekenis hebben. Kortom, over wat er wordt bedoeld met maagdelijkheid en het belang wat men eraan hecht, bestaan verschillende meningen en opvattingen. Veelal gekleurd door cultuur, geloof of persoonlijke overtuigingen.

   P. Jansen Jeugdarts

 38. M

  Ik heb nog nooit seks geahd tot de dag van vandaag.
  Ik had seks gehad met m’n vriendje maar ik bloede niet bij de eerste keer. Ik probeerde het voor de tweede kee rmaar ook niets… Ik voel dat m’n vriendje daar niet blij mee is:/ kan er voorde derde keer wel bloed zijn? Want m’n vriendje wilt dit en ik ook

  • Jouwggd Arts

   Beste M,

   Wist je dat: slechts 2 van de 10 vrouwen die voor het eerst geslachtsgemeenschap hebben, bloeden de eerste keer. Meestal is het maagdenvlies -een randje weefsel; een zacht, glibberige en iets dikker stukje huid, vergelijkbaar met de huid aan de binnenkant van je wang – zo soepel, dat het gewoon meebuigt als de penis naar binnengaat.
   Bloeden en maagdelijkheid hebben dus ook niets met elkaar te maken.
   Soms zijn er wel oplossingen om toch te bloeden.

   P. Jansen Jeugdarts

 39. onbekende s

  Wat is er net goed als het pijn doet als je voor het eerst met j vinger in je vagina doet tijdens het masturberen

  • Jouwggd Arts

   Beste onbekende s,

   Pijn is niet goed! meestal is er lichamelijk niet meteen iets verkeerd. Ook voor masturberen is het belangrijk in de stemming te zijn en opgewonden. Rustig aan doen en kijken wat jouw opgewonden maakt. Ontdek je eigen lichaam.

   P. Jansen Jeugdarts

 40. Mimi

  Kan je nadat je ongeveer 10 jaar geleden voor het eerst seks hebt gehad kan je het maagdenvlies nog reconstueren want het verwijnt toch helemaal nadat een baby hoofd door heen is gegaan ik bedoel dus kan ik het nog laten herstellen of kan dat niet bij iedereen

 41. Diana

  Maar kan een eendenbek schade brengen aan je maagdenvlies/weefsel? Zal dit zichtbaar zijn voor de dokter dat er iets naar binnen is gegaan? Juist bij controle door ouders is dit fijn om te weten.

  • Jouwggd Arts

   Beste Tessa,

   Iedereen wordt als maagd geboren. Als iemand nog nooit seksuele geslachtsgemeenschap heeft gehad is hij of zij in principe nog maagd. Er zijn echter verschillende opvattingen over maagdelijkheid. Sommige mensen vinden bijvoorbeeld dat iemand door een tongzoen of orale seks wordt ontmaagd. Dit is sterk cultureel of religieus bepaald.

   P. Jansen Jeugdarts