Heb je een seksuele ervaring gehad zonder dat je dat wilde? Niet iedereen reageert daarna hetzelfde. Sommige jongeren hebben er weinig last van (gelukkig maar). Anderen voelen zich rot. Een rotervaring kan ook zijn ontstaan, omdat een loverboy of lovergirl over je grenzen is gegaan. Door je eerst te verleiden en versieren en je daarna te verplichten om dingen te doen die je niet wilt door middel van chantage, bedreiging of geweld.

In vertrouwen

AIs je iets naars hebt meegemaakt kan het je helpen om erover te praten met iemand die je vertrouwt: een vriend(in), familielid een vertrouwenspersoon van school of je huisarts. Door je ervaringen te delen voel je je meestal minder alleen. Bovendien kun je samen vaak beter bekijken wat je nodig hebt om je ervaring een plek te geven.

Je kunt natuurlijk ook met ons chatten.

Grenzen aangeven

Wil je jezelf in de toekomst beter beschermen tegen dit soort ervaringen, kijk dan eens op Sense. Hierop lees je hoe je aan je bedpartner kunt aangeven wat wel en niet goed voelt op het gebied van seks.

Aanranding of verkrachting?

Ben jij kortgeleden aangerand of verkracht? Heb jij hulp nodig of zit je met vragen? Neem contact op met het Centrum Seksueel Geweld (CSG), 24/7 bereikbaar op 0800-0188.

Het is belangrijk dat je je snel na de aanranding of verkrachting bij het Centrum meldt. Alles wat je bespreekt is vertrouwelijk.
Meer weten? Kijk op www.centrumseksueelgeweld.nl

Geen reacties

Wil je reageren?

Om het reactieformulier te kunnen tonen, moeten we cookies van derden plaatsen (reCAPTCHA). Als je dit toestaat, klik dan op het kruisje in de boodschap bovenaan de pagina, en druk op F5 om de pagina te verversen.

Wil je je reactie laten verwijderen?
Stuur een mail met toelichting naar redactie@jouwggd.nl.