Heb je een seksuele ervaring gehad zonder dat je dat wilde? Niet iedereen reageert daarna hetzelfde. Sommige jongeren hebben er weinig last van (gelukkig maar). Anderen voelen zich rot. Een rotervaring kan ook zijn ontstaan, omdat een loverboy of lovergirl over je grenzen is gegaan. Door je eerst te verleiden en versieren en je daarna te verplichten om dingen te doen die je niet wilt door middel van chantage, bedreiging of geweld.

In vertrouwen

AIs je iets naars hebt meegemaakt kan het je helpen om erover te praten met iemand die je vertrouwt: een vriend(in), familielid een vertrouwenspersoon van school of je huisarts. Door je ervaringen te delen voel je je meestal minder alleen. Bovendien kun je samen vaak beter bekijken wat je nodig hebt om je ervaring een plek te geven.

Je kunt natuurlijk ook met ons chatten.

Grenzen aangeven

Wil je jezelf in de toekomst beter beschermen tegen dit soort ervaringen, kijk dan eens op Sense. Hierop lees je hoe je aan je bedpartner kunt aangeven wat wel en niet goed voelt op het gebied van seks.

Aanranding of verkrachting?

Ben jij kortgeleden aangerand of verkracht? Heb jij hulp nodig of zit je met vragen? Neem contact op met het Centrum Seksueel Geweld (CSG), 24/7 bereikbaar op 0800-0188.

Het is belangrijk dat je je snel na de aanranding of verkrachting bij het Centrum meldt. Alles wat je bespreekt is vertrouwelijk.
Meer weten? Kijk op www.centrumseksueelgeweld.nl

8 reacties

Geef jouw reactie

Geef jouw reactie

 1. F

  Ik ben in April 2016 door mijn toen malige vriend verkracht en heb last van PTSS. Ik loop al meer dan een jaar bij een psycholoog maar ervaar nog steeds bij elke flashback fysiekie pijn. Er is 2 keer EMDR therapie geprobeert maar ik wordt daar te instabiel van, dan schatten ze mij in als een gevaar voor mezelf en moeten we er mee stoppen. Ik weet niet hoe ik hier vanaf ga komen. Mijn klachten lijken alleen maar erger te worden. Mijn heftige schrik reactie is ook een probleem in combinatie met de argessie van mijn vader. Ik heb een chronisch te hoog stress niveau en ik ben het zat.

 2. Meisje van 16

  Hoi,
  Ik ben 4 maanden geleden verkracht, maar het voelt als gister. Sinds het gebeurd is loop ik bij de psycholoog en zit aan de antidepressiva en nog een aantal pillen waardoor ik rustig word. Ik heb niet het gevoel dat die pillen werken, want ik snij mezelf nog steeds en heb nog elke dag het angstige gevoel als ik mijn verkrachter zie lopen door school.
  Ik ben volledig veranderd, maar niet op een leuke manier. Ik ben enorm onzeker geworden en heb motivatie voor alles verloren.
  Ik denk vaker dan goed voor me is aan zelfdoding en beschadiging, alleen durf ik dat tegen niemand te vertellen, zelfs niet aan mn psycholoog. Ik weet gewoon niet hoe ik dat onderwerp op moet brengen, omdat ik me schaam.
  Iedereen zegt steeds maar dat ik door moet gaan met mn leven en alles weer moet oppakken zoals het was. Kon ik dat maar.
  Mijn leven bestaat op dit moment alleen maar uit stress en negativiteit. Er zijn ook dagen dat het erg goed gaat, alleen daar wil ik niet bij stil staan.
  Ik heb geen idee hoe alles verder moet, maar ik weet wel dat het niet lukt op de manier hoe het nu gaat.

  Meisje, 16 jaar

  • JouwGGD

   Beste Meisje van 16,

   Wat vreselijk! Ken je Het Centrum Seksueel Geweld al? die zijn altijd bereikbaar en hebben vaker deze problematiek om handen gehad. Hierdoor is het mogelijk makkelijker om je verhaal te doen en kunnen ze je beter begeleiden naar de hulpverlening. Je mag ook altijd komen chatten.

   P. Jansen Jeugdarts

 3. ^^

  Ik ben een aantal jaar misbruikt door mijn broer nu niet meer maar ik voel me er nog wel rot over waardoor ik mezelf snijd en wanneer jongens me aanraken word ik super bang

  • Jouwggd Arts

   Beste ^^,

   Wat erg, snap heel goed dat je je daar nog steeds rot over voelt. Duidelijk dat je het nog steeds aan het verwerken bent.
   Hier heb je naar mijn mening echt hulp bij nodig, je zou contact met Qpido kunnen opnemen.

   Sterkte P. Jansen Jeugdarts

    • Jouwggd Arts

     Beste ^^,

     Jezelf snijden en super bang worden bij een aanraking, lijken mij geen tekenen van dat het redelijk goed werkt. Misschien kan je eens op de chat komen om te kijken wat jouw wensen zijn.

     Groet P. Jansen Jeugdarts