Heb je een seksuele ervaring gehad zonder dat je dat wilde? Niet iedereen reageert daarna hetzelfde. Sommige jongeren hebben er weinig last van (gelukkig maar). Anderen voelen zich rot. Een rotervaring kan ook zijn ontstaan, omdat een loverboy of lovergirl over je grenzen is gegaan, door je eerst te verleiden en versieren en je daarna te verplichten om dingen te doen die je niet wilt door middel van chantage, bedreiging of geweld.

In vertrouwen

AIs je iets naars hebt meegemaakt kan het je helpen om erover te praten met iemand die je vertrouwt: een vriend(in), familielid een vertrouwenspersoon van school of je huisarts. Door je ervaringen te delen voel je je meestal minder alleen. Bovendien kun je samen vaak beter bekijken wat je nodig hebt om je ervaring een plek te geven.

Je kunt natuurlijk ook met ons chatten.

Grenzen aangeven

Wil je jezelf in de toekomst beter beschermen tegen dit soort ervaringen, kijk dan eens op seksualiteit.nl. Hierop lees je hoe je aan je bedpartner kunt aangeven wat wel en niet goed voelt op het gebied van seks.

Aanranding of verkrachting?

Ben jij kortgeleden aangerand of verkracht? Heb jij hulp nodig of zit je met vragen? Neem contact op met het Centrum Seksueel Geweld (CSG), 24/7 bereikbaar op 0800-0188.

Het is belangrijk dat je je snel na de aanranding of verkrachting bij het Centrum meldt. Alles wat je bespreekt is vertrouwelijk.
Meer weten? Kijk op www.centrumseksueelgeweld.nl

4 reacties

Geef jouw reactie

Geef jouw reactie

 1. ^^

  Ik ben een aantal jaar misbruikt door mijn broer nu niet meer maar ik voel me er nog wel rot over waardoor ik mezelf snijd en wanneer jongens me aanraken word ik super bang

  • Jouwggd Arts

   Beste ^^,

   Wat erg, snap heel goed dat je je daar nog steeds rot over voelt. Duidelijk dat je het nog steeds aan het verwerken bent.
   Hier heb je naar mijn mening echt hulp bij nodig, je zou contact met Qpido kunnen opnemen.

   Sterkte P. Jansen Jeugdarts

    • Jouwggd Arts

     Beste ^^,

     Jezelf snijden en super bang worden bij een aanraking, lijken mij geen tekenen van dat het redelijk goed werkt. Misschien kan je eens op de chat komen om te kijken wat jouw wensen zijn.

     Groet P. Jansen Jeugdarts