Waarschijnlijk weet je wel dat iedereen zich op internet anders kan voordoen dan hij is. Ken je het programma ‘Catfish’ op MTV? Daarin zitten mensen die dachten online bevriend- of zelfs verliefd- te zijn. Uiteindelijk blijkt dat het een heel ander persoon is dan wie zij dachten!

Ondanks dat veel jongeren dit weten, blijkt dat ze hier niet altijd rekening mee houden of zich daarvan bewust zijn. Wie zijn jouw online-vrienden? Zijn zij echt wie ze zeggen te zijn? Ben jij online in contact met een leuke jongen of meid? Is dat echt? Of is het heel iemand anders? Denk er over na en wees voorzichtig. Het zou ook een Loverboy of Lovergirl kunnen zijn.

Wie kies jij?

De online game Vrienden is gemaakt om je te helpen met het maken van de goede keuze bij online vriendschappen. De game laat ook weten waar je, als het nodig is, terecht kan voor informatie en hulp.

6 reacties

Geef jouw reactie

Geef jouw reactie

 1. Anoniem

  Mijn vriendin heeft heel veel internet beste vriendinnen (IBFF) en soms voel ik dat ze hun belangerijker vindt…

 2. lisa

  ik heb mijn beste vriendin twee jaar geleden leren kennen via instagram, we hebben laatst gemeet en het was heel erg leuk, ik weet zelf ook dat ik moet oppassen maar veel mensen zijn wel gewoon wie ze zeggen te zijn (:

  • JouwGGD

   Beste Lisa,

   Mooi natuurlijk, maar heel veel mensen ook niet. Goed dat je zelf weet dat je moet oppassen, dat is ook onze boodschap.
   Indien je iemand alleen van online kent. Ga dan niet op verzoeken in die zonder andere daarvan op de hoogte te stellen.
   Indien iemand echt een vriend/vriendin wil worden, is een ontmoeting eerst met andere vrienden toch heel normaal (en wel zo slim).
   Pas gewoon op!!

   P. Jansen Jeugdarts