Waarschijnlijk weet je wel dat iedereen zich op internet anders kan voordoen dan hij is. Ken je het programma ‘Catfish’ op MTV? Daarin zitten mensen die dachten online bevriend- of zelfs verliefd- te zijn. Uiteindelijk blijkt dat het een heel ander persoon is dan wie zij dachten!

Ondanks dat veel jongeren dit weten, blijkt dat ze hier niet altijd rekening mee houden of zich daarvan bewust zijn. Wie zijn jouw online-vrienden? Zijn zij echt wie ze zeggen te zijn? Ben jij online in contact met een leuke jongen of meid? Is dat echt? Of is het heel iemand anders? Denk er over na en wees voorzichtig. Het zou ook een Loverboy of Lovergirl kunnen zijn.

9 reacties

Wil je reageren?

Om het reactieformulier te kunnen tonen, moeten we cookies van derden plaatsen (reCAPTCHA). Als je dit toestaat, klik dan op het kruisje in de boodschap bovenaan de pagina, en druk op F5 om de pagina te verversen.

  • JouwGGD

   Beste Eva,

   Is ook zo, maar helaas kunnen we dat niet met elkaar afspreken…. dus voorzichtig.

   P. Jansen Jeugdarts

 1. toastmanmeneer

  Ik heb sinds januari een hele lieve internetvriendinnengroep die ik via mijn fanaccount heb leren kennen. Laatst heb ik met één van deze groep gemeet. Het was heel erg gezellig. Zelf weet ik wel dat ik moet oppassen. Na dat we een aantal keer hadden geskyped durfde ik het wel aan. Sinds deze ontmoeting hebben mijn ouders ook meer vertrouwen in mijn internetvriendinnen.

 2. Anoniem

  Mijn vriendin heeft heel veel internet beste vriendinnen (IBFF) en soms voel ik dat ze hun belangerijker vindt…

 3. lisa

  ik heb mijn beste vriendin twee jaar geleden leren kennen via instagram, we hebben laatst gemeet en het was heel erg leuk, ik weet zelf ook dat ik moet oppassen maar veel mensen zijn wel gewoon wie ze zeggen te zijn (:

  • JouwGGD

   Beste Lisa,

   Mooi natuurlijk, maar heel veel mensen ook niet. Goed dat je zelf weet dat je moet oppassen, dat is ook onze boodschap.
   Indien je iemand alleen van online kent. Ga dan niet op verzoeken om de andere te ontmoeten, zonder iemand daarvan op de hoogte te stellen.
   Indien iemand echt een vriend/vriendin wil worden, is een ontmoeting samen met andere vrienden toch heel normaal (en wel zo slim).
   Pas gewoon op!!

   P. Jansen Jeugdarts